Gündem

Meclis'te 'İsrail tehdidi' oturumu! Tutanaklar 10 yıl sonra açılacak...

Bugün Meclis kritik bir gündemle toplandı. Kapalı olarak gerçekleşecek toplantıda Orta Doğu'daki gelişmeler ve İsrail'in bölgesel tehdidi konuşulacak. Türkiye'nin uygulayacağı güvenlik stratejisi de milletvekilleriyle paylaşılacak. Meclis'teki görüşme tutanakları ise 10 yıl sonra kamuoyunun erişimine açılacak.

Abone Ol

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik geniş çaplı katliam harekâtı Orta Doğu'yu ve bölge ülkelerini alarm durumuna geçirdi. Bunun üzerine Türkiye'de ise bölge güvenliği açısından İsrail tehdidine karşı iç cephede birliği esas alan strateji uygulamak amacıyla TBMM harekete geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki açılış konuşmasında İsrail'in Lübnan'dan sonraki hedefinin Türkiye olduğunu açık bir şekilde dile getirmişti. 

Meclis'te 'İsrail tehdidi' oturumunda konuşan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "Milli güvenlik sorunu olarak gördüğümüz İsrail'in bölgedeki yayılmacı politikalarına karşı TBMM olarak birlik beraberlik içinde emin adımlarla ilerlemeliyiz." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Meclis'teki kapalı oturum öncesi açılış konuşması yaptı.

Kurtulmuş’un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Mesele Türkiye açısından hassas bir noktada. Netanyahu bölge halklarını ateş çukuruna atıyor. İsrail ile nasıl mücadele edilebileceğini burada konuşacağız. İsrail'in yayılması milli güvenlik sorunudur.

Ülke olarak, millet olarak kendimizi nasıl bu tehlikelerden koruyabileceğimizi gündeme getireceğiz. Bu anlayışa karşı nasıl mücadele edilebileceğini burada bir kere daha konuşacağız. Bir tek şeyi söyleyerek sözlerimi tamamlayacağım. Bu kadar çok insan öldürülmüşken, Gazze'de bir yıldır katledilen insanların sağlıklı bir istatistik bilgisi bile ortada yokken hala bazı ülkelerin İsrail'in saldırgan tavrına karşı sınırsız desteği hepimizi yaralıyor.

"Ülkemizin menfaatlerini düşüneceğiz"

Hala birileri ölçülü bir cevaptan bahsediyorsa bunun bir anlamı vardır. Bu bölgede daha fazla ateşin yanmasına yeşil ışık yaktıklarını ilan ediyorlar demektir. Utanmadan bunu söyleyenlere buradan sizler adına bir kere daha söylemek istiyorum. Ölçülü cevap verme hakkı acaba kaç on bin insan öldükten sonra bir hak olarak ortaya çıkıyor

Bütün bu meseleleri tamamıyla rasyonel planda, ülkemizin menfaatlerini düşünecek şekilde bugün burada konuşacağız. Bölgedeki bu ateşin söndürülmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.