Eğitim

MEB müjdeyi verdi! Öğretmenler hem eğitim hem ücret alacak!

Eğitimde yeni bir model olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hangi öğretmenlerin eğitim alacağı belirlendi. Branşlarında / alanlarında değişiklik yapılan öğretmenlere eğitim veriliyor. Eğitim alan öğretmenler aynı zamanda ücret de alacak.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla yeni bir müfredat ortaya koyuyor. Bu kapsamda, alanı / branşı değiştirilen öğretmenlere yeni müfredat ve yeni branşları konularında eğitim veriliyor. Ancak öğretmenler bu modelde sadece eğitim değil, ücret de alacak. 

Eğitim alan öğretmene yolluk verilecek!

Yeni müfredatla ilgili olarak, eğitici öğretmenler yetiştirildi. Ancak eğitime tabi tutulan bazı öğretmenlerin, ilçelerden il merkezlerine ya da İstanbul gibi büyük kentlerde farklı semtler arasında uzun yollar gitmesi gerekiyor. Haftanın üç günü gerçekleştirilen söz konusu eğitim uygulamasına gidip gelmek öğretmenlerin hem zamanını alıyor hem de mali açıdan zorluyor. 
MEB bunun için bir çözüm geliştirdi. Öğretmenlerin eğitim kapsamındaki masrafları bizzat MEB / devlet tarafından karşılanacak! Bakanlık eğitim alan öğretmenlere belirli miktar yolluk / harcırah tahsis etti. 

Öğretmenler belgelerini okul yönetimine verecek

Öğretmenlerin bu ücretleri alabilmesi için yeni müfredat kapsamında eğitim aldığını belgeyle kanıtlaması, belgelendirmesi gerekiyor. Bu kapsamdaki öğretmenlerin, görevlendirme çizelgesini ve yolluk / harcırah istediğini belirten bir dilekçeyi okul yönetimine sunmaları gerekiyor. 

Yolluklar il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince ödenecek

Eğitim alan öğretmenler gerekli evrakı okul yönetimine sunduktan sonra, okul yönetimi elektronik belge yönetim sistemi üzerinden belge ve bilgileri ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine gönderecek. İl ve ilçe müdürlüklerinde hesaplanan harcırah / yolluk, bu aşamadan sonra öğretmene verilecek. 

Zümre toplantısı yolluğu için de kapı açıldı

Alanı değişen öğretmenlerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yolluk / harcırah alacak olması, zümre toplantıları için il veya ilçe içinde uzun mesafeler gitmek zorunda kalan öğretmenlere de ödenek verilmesinin önünü açabilecek bir uygulama. Önümüzdeki dönemde, zümre toplantılarına katılan öğretmenlere de yolluk verilmesi konusunda bir düzenleme yapılması bekleniyor.