ABD'nin restoran zinciri olan McDonald's, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası mart ayında Ukrayna'da tüm restoranlarını kapatma kararı almıştı. Şirket yaptığı açıklamada henüz tarih verilmese de, gelecek birkaç ay içerisinde tekrardan hizmete açılacağını söyledi.

McDonald's, mayıs ayında 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çıkacağını duyurmuştu. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından mart ayında Ukrayna ve Rusya'daki tüm restoranlarını kapatma kararı almıştı.

''Ukrayna'daki insanların desteklemesi bir numaralı önceliğimiz''

ABD'nin restoran zinciri olan McDonald's yaptığı açıklamada, "Ukraynalı yetkililer, tedarikçiler ve güvenlik uzmanlarıyla kapsamlı istişare ve görüşmelerin ardından, çalışanlarımızın işe dönme talebini dikkate alarak, diğer işletmelerin güvenli bir şekilde yeniden açıldığı Kiev ve batı Ukrayna'da bazı restoranları yeniden açmak için aşamalı bir plan uygulamaya karar verdik." ifadesini kullandı. Ukrayna'daki insanların desteklenmesinin bir numaralı öncelikleri olmaya devam ettiği vurgulandı.

Belirli bir tarihin verilmediği açıklamada, gelecek birkaç ay içinde ürünlerin restoranlara ulaştırılması, fiziki ortamın müşterilere hizmete hazır hale getirilmesi, restoran çalışanlarının tekrar sahaya dönmesi ve çalışanlar ile müşterilerin güvenliğinin sağlanması için tedarikçilerle çalışılmaya başlanılacağı kaydedildi.