Kıran kırana bir mücadelenin yaşanacağı MasterChef Türkiye'de şef adayları şampiyonluk kupasını kazanmak için tezgah başına geçmeye başladı. Hayalleri ve hedefleri uğruna Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden gelen yarışmacı adayları MasterChef önlüğünü almak yarışıyor.

Deniz Zeybekler

Deniz Zeybekler

Yarışamaya Ankara'dan katılan Deniz Zeybekler, 28 yaşında ve aşçılık mesleğine 8 yıl önce başlamış. Yarışmaya eşiyle birlikte katılan genç yarışmacı, "mesleğimi konuşturmaya geldim önlüğü alıp gideceğim dedi." 5 dakika boyunca tezgah başında ter dökerek Somer ve Danilo şeften evet alarak bir sonraki tura geçti. 

Çağatay Doğanoğlu

Çağatay Doğanoğlu

Yarışmaya İstanbul'dan katılan Çağatay Doğanoğlu, uzun süre Afrika'da maden ocağında çalışmış. Tarzıyla dikkat çeken yarışmacı aslen Antalya'lı ve önlüğü almak için oldukça kararlı. "İnanmak başarmanın yarısı ben buraya başarmaya geldim, Mehmet Bey'e kaşık attıracağım" diyen iddialı yarışmacı şeflerden üç evet alarak ikinci tura geçti.
 

Esat Arslan Samimi Analiz'de  değerlendirdi : Suriye normalleşmesi ve mülteci sorunu Esat Arslan Samimi Analiz'de değerlendirdi : Suriye normalleşmesi ve mülteci sorunu

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım 

Yarışmaya İstanbul'dan katılan Mehmet Yıldırım (45) aslen Kars'lı ve eğlenceli tavırlarıyla şeflerin dikkatini çekti. Şeflerin karşısına "mavi mavi" türküsünü söyleyerek gelen yarışmacı şeflere ve seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. "Yıllardır geri planda kaldım artık burada kendimi kanıtlayacağım" diyen yarışmacı Somer ve Danilo şeften geçerli notu alarak bir üst tura geçti.

Mohtaram Monemi

Mohtaram Monemi

Yarışmaya İstanbul'dan katılan Mohtaram Monemi(47) aslen İran'lı ve yaklaşık 9 yıldır Türkiye'de yaşıyor. İki çocuk annesi Monemi, tabağını hazırlarken heyecanlı tavırlarıyla dikkat çekti. Yemeği çok beğenilen yarışmacı kendisini ikinci tura taşıdı.

Şeyhmus Uluğ

Şeyhmus Uluğ

Tekvando sporcusu Şeyhmus Uluğ ilk şefinin annesi olduğunu ve hayatındaki en önemli dönüm noktalarından birinin MasterChef'e katıldığı gün olduğunu dile getirdi. Levrek tabağı hazırlayan yarışmacı beş dakika boyunca tezgah başında ter döktü ve şeflerden geçerli notu alarak bir sonraki tura geçti. 

Editör: Elif Garip