Benzin ve motorinde indirim var mı? Benzin ve motorinde indirim var mı?

Bu verilere göre, fiyatlar üzerindeki en belirgin etkiyi "orta öğretim" kategorisi gösterdi. Orta öğretimdeki fiyatlar, geçen aya göre yüzde 21,30 oranında artış kaydetti. Bu artışın ardından en fazla artış yaşanan diğer ürünler ise sırasıyla kuzu eti (%18,58), dana eti (%14,65), kümes hayvanları eti (%12,19), mücevheratlar, saat ve kol saatleri (%10,37) ve yatak odası mobilyaları (%6,03) olarak belirlendi.

Mart Ayı Enflasyon Verileri Açıklanıyor

Öte yandan, Mart ayında fiyatlarında en fazla düşüş gözlenen kategorinin başında ise "yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler" geldi. Bu kategoride fiyatlar geçen aya göre yüzde 10,16 oranında düşüş gösterdi. Yumurta ve yumurta ile ilgili ürünleri takip eden diğer düşüş yaşanan ürünler ise sırasıyla patates ve bazı yumru bitkiler (%6,9), sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) (%2,37), diğer süt ürünleri (%1,51), tereyağı (%1,01), şeker (%0,9) ve un ile diğer tahıllar (%0,31) oldu.

Maliye Bakanı Enflasyonu Açıkladı

Bu veriler, tüketicilerin bütçelerini etkileyen önemli değişimleri gözler önüne seriyor. Orta öğretim kategorisindeki fiyat artışlarıyla birlikte ailelerin eğitim harcamalarında artış yaşanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Diğer yandan, yumurta ve yumurta ile ilgili ürünlerdeki düşüş, temel gıda maddelerindeki fiyat istikrarının önemini vurguluyor. Tüketiciler, bu verileri dikkate alarak harcamalarını planlarken fiyat değişimlerinin etkilerini göz önünde bulundurmalıdır.