Bördübet mevkiisinde çıkan yangın kısa süre içinde büyük bir alana yayıldı. Çıkan yangını söndürmek için ekipler yoğun çaba sarfetti. Yangının neden çıktığı soruşturulurken, olayla ilgili ilginç detay ortaya çıktı. 38 yaşındaki zanlı S.A arazi tartışması yüzünden tüm ormanı ateşe verdi.

Kadro’ yangının nerede çıktığını hassas burnuyla tespit etti

Olay yerine havadan ve karadan ekipler yönlendirildi. Yangının başlangıç noktasını tespit etmek için ise Kadro isimli hassas burna sahip bir köpek görevlendirildi. Yangın tespit köpeği yangının Saklı Koy mevkiinde ateşin ilk çıktığı üç ayrı noktayı tespit etti. Bu gelişmeyle ekipler, 3 ayrı bölgede çalışmalara yoğunlaştırdı.

Teker izi sabotajcıyı ele verdi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordineli çalışmalarıyla başarılı bir soruşturma yürüttü.Motosiklet teker izlerinden yola çıkan ekipler, fotokapanlar ve güvenlik kameralarını izledi. S.A. isimli şahıs teknik ve fiziki takibin ardından 23 Haziran 2022 günü saat 16.30’da yakalanarak gözaltına alındı.

Babasına kızıp tüm ormanı ateşe verdi

İfadesi alınan şahıs ailevi problemleri olduğunu söyledi. Babası ile arazi anlaşmazlğından dolayı 3 ayrı sigara izmiratini farklı bölgelere atarak yangının fitilini ateşledi. Kısa sürede büyüyen yangına sebep olan aile tartışmasında S.A.’nın emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.