Marmaris'in Bördübet mevkiinde dün saat 16.40’ta çıkan orman yangının çıkış sebebi ile ilgili oldukları düşünülen ve karavanları ile yangın çıkan bölgeden uzaklaşırken görüntülenen şahıslar savcılık talimatı ile gözaltına alınarak jandarma merkezine götürüldü.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince olay yerinde yapılan incelemelerde, yangına neden oldukları iddiasıyla bölgede karavanla tatil yapan 3 kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Marmaris’teki orman yangınına müdahale sürüyor Marmaris’teki orman yangınına müdahale sürüyor

Bölgede yaktıkları mangal ateşiyle yangına neden oldukları düşünülen P.S. (39), U.S. (47) ve H.S. (43) isimli şüphelilerin, nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatı ile taksirle orman yangınına neden olma iddiasıyla gözaltına alındığı ve ifade işlemlerinin Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığında sürdüğü bilgisi edinildi.

Başbağlar Katliamı’na CHP’li anma Başbağlar Katliamı’na CHP’li anma

Yangının çıkış sebebine dair detaylı incelemeler sürerken, jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmayı geniş çaplı olarak devam ettiriyor.

Marmaris'te orman yangını: 3 kişi gözaltında - 1

5 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Şiddetli rüzgarın olduğu bölgede, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 9 helikopter ve 4 uçak da alevlerle mücadeleye sortileri ile havadan destek verirken, yangın ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

5 hektar alanın yanarak zarar gördüğü bölgede ekipler bölgede soğutma çalışmalarını sürdü.

Kaynak: İHA

Sigara izmaritinden çıkan Çeşme'deki orman yangınının başlangıç anı kamerada Sigara izmaritinden çıkan Çeşme'deki orman yangınının başlangıç anı kamerada

Editör: Kemal Ilıkkan