Hava Durumu

Marmara'da fırtına deniz ulaşımını felç etti

Marmara Bölgesi'nde etkisini gösteren fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Abone Ol

Marmara Bölgesi, sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle zor anlar yaşadı. Fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana gelirken, özellikle Bursa-İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferleri olumsuz etkilendi.

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), Mudanya’dan İstanbul Sirkeci’ye yapacağı tüm seferleri iptal etmek zorunda kaldı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ise 08.30’da planlanan Bursa-Armutlu-İstanbul seferini 35 dakikalık gecikmeyle tamamlayabildi. İDO’nun Ulubatlı Hasan deniz otobüsü, zorlu deniz koşullarında sefer yaparken kaptan, yolcuları dalgaların yüksekliği konusunda limanda önceden uyardı. Hassasiyeti olan yolculara gemiye binmeme tavsiyesinde bulunuldu.

Ulubatlı Hasan vapurunda yaklaşık 400 yolcu bulunurken, gemi Armutlu Bozburun’dan sonra 3 metreyi aşan dalgalarla mücadele etti. Tecrübeli kaptan, sert rüzgarların yer yer saatte 50 kilometre hıza ulaştığı seferde, gemiyi minimum etkiyle Yenikapı’ya güvenli bir şekilde yanaştırdı. Ancak, fırtınalı yolculuk sırasında bazı yolcular fenalaşarak zor anlar yaşadı. Kaptan, fenalaşan bir yolcu için gemide bulunan sağlık görevlilerinden yardım istedi.

Bursa’dan İstanbul’a eğitim için yola çıkan üniversite öğrencileri de fırtınadan etkilendi. BUDO seferlerinin iptal edilmesiyle birçok öğrenci derslerini kaçırırken, İDO ile seyahat edenler ise derse gecikmeli olarak katılabildi.

Meteoroloji yetkilileri, Marmara’da fırtınanın Salı günü hafifleyeceğini, Çarşamba gününden itibaren ise bölgenin güneşli bir havaya kavuşacağını ve sıcaklıkların 29 dereceye kadar çıkacağını bildirdi.