Özellikle İstanbul'da on binlerce riskli binanın varlığı kentsel dönüşümün önemini bir kez daha vurguluyor.

Uzmanlar, Marmara Bölgesi için zamanın azaldığını ve depremin yaklaştığını söylüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın verilerine göre İstanbul'da acil ve öncelikli dönüşmesi gereken 300 bin bina bulunuyor.

Marmara Depremi Uyarısı Zaman Azalıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da son büyük depremlerin 1766 yılında gerçekleştiğini ve tekrarlanma aralığının dolduğunu belirtiyor. Ersoy, "Gelecek Marmara depremi yaklaşmaktadır." uyarısında bulunuyor.

Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem oldu Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem oldu

Ersoy, İstanbul'daki bazı ilçelerin de depreme karşı daha riskli olduğunu vurguluyor. Avrupa Yakası'nda Bağcılar, Esenler, Güngören ve Zeytinburnu gibi semtlerin yanı sıra Fatih, Üsküdar ve Kadıköy gibi tarihi ve kültürel açıdan önemli ilçelerin de risk altında olduğunu belirtiyor.

Marmara Depremi Uyarısı Zaman Azalıyor (1)

Prof. Dr. Ersoy, kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak, "Kendi kültürümüzle birlikte kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Bu sadece yeni bina yapmak değil, şehrin ruhunu koruyarak depreme dayanıklı binalar ve şehirler inşa etmektir." diyor.