Ramazan ayının başında vatandaşı ucuz gıdayla buluşturmak için harekete geçen Tarım Kredi Marketleri yine piyasaya öncülük etti. Et fiyatlarındaki indirimden sonra aralarında temel gıda ve temizlik maddelerinin olduğu 154 kategoride, 900 üründe daha fiyatı sabitledi. Tarım Kredi (TK) Marketleri'nin Ramazan boyunca fiyatları sabitlemesi dalga dalga diğer marketlere de yayılmaya başladı. Yerel ve ulusal birçok market zinciri başta gıda olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinde fiyat sabitleme ve indirim müjdesi geliyor. Fiyatlar değişse de marketler raflarda bazı ürünlerde yüzde 25'lere varan indirimler yapacak.,

''Alışveriş sepetini daha ucuza nerede doldururum''

Ramazan'da birçok vatandaşın 'alışveriş sepetini daha ucuza nerede doldururum' sorusuna cevap niteliğinde bir kampanyaya imza atan Tarım Kredi Marketleri, fiyatı günlük değişen manav grubu gibi ürünler hariç temel tüketim ve temizlik ürünlerinde bir ay boyunca fiyatları değiştirmeyeceğini ilan etti. Ucuz ürünler ülke genelinde 1.590 adet Kooperatif Market, 400 adet KoopMini Market ve 291 adet KoopBakkal olmak üzere toplamda 2.281 adet noktada satılmaya başlandı.

HANGİ ÜRÜNLER VAR?

Ramazan'da vatandaşlara destek olmak amacıyla mercimek, pirinç, bulgur, nohut, fasulye, ayçiçek yağı, tuz, salça, makarna, un, bisküvi, çikolata, meyve suları, su, çay, reçel, tereyağ, margarin, zeytin yağı, peynir, zeytin, şeker, süt, Et Süt Kurumu'na ait et ürünleri gibi temel gıda ürünleri ile toz deterjan, sabun çeşitleri, ıslak mendil, peçete ve kâğıt havlu gibi temizlik ürünlerini içeren yaklaşık 900 ürün çeşidinde Tarım Kredi Marketleri bir ay boyunca fiyat artırımı yapmayacak. Et ve kıymadan sonra 900 ürünün daha fiyatı sabitlendi: Bazı ürünlerde yüzde 25 indirim yapılacak - Resim: 3
Ramazan ayında yapılan indirimlerin vatandaşın bütçesine katkı sunduğunu söyleyen Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin ise "Bazı marketler 'indirim yapıyoruz' diyor ama gittiğinizde rafta o ürünü bulamıyorsunuz. Bu nedenle kampanyaların gerçek olup olmadığının denetlenmesini istiyoruz. Gramaj oyunlarına vatandaş dikkat etsin. Ramazan fırsatçılarına göz açtırılmasın. Bütün marketlerin aksiyon almasını bekliyoruz" dedi.

ET DE UCUZLADI

Geçtiğimiz hafta kasaplarda ve marketlerde 200 ila 300 lira arasında değişen fiyatlarla satılmaya başlanan et ile ilgili de önemli bir adım atılmıştı. Et ve Süt Kurumu et fiyatlarındaki spekülasyonun önünde geçmek için Tarım Kredi Kooperatif Marketleri ile bir protokol imzalamıştı. Et ve Süt Kurumu tarafından ambalajlanmış 1'er kiloluk kıyma ve kuşbaşı paketleri raflarda yerini almıştı. Kıyma kilogramı 140, kuşbaşı ise 150 liradan satışa sunulmaya başlanmıştı.  
.