Raflardaki etiketler artık sıkı denetim altında. Tüketicilerin şikayetleri üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti ve özellikle tereyağı etiketlerini titizlikle incelemeye aldı. İçerisinde tereyağı olmayan ürünlerde kullanılan görseller ve 'tereyağı lezzetinde, tadında' gibi ifadeler artık yasaklanıyor.

Tüketicileri yanıltan, karmaşık etiketlere karşı bir mücadele başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı çalışma ile içinde tereyağı olmayan ancak tereyağı görseli bulunan margarinlere de sınırlamalar getiriliyor.

O İbareler Artık Paketlerde Olmayacak

Özellikle market raflarında bulunan 'Tereyağı tadında, tereyağı lezzeti, tereyağı keyfi' gibi ifadelere artık izin verilmeyecek.

Show Haber'de yayınlanan habere göre, gelen şikayetler değerlendirildi ve Tarım ve Orman Bakanlığı ambalajları detaylı bir incelemeye tabi tuttu.

174 Gıda Hattına Bildirin

Kafa karışıklığı yaratan ambalajların yasaklanacağı belirtilirken, tüketicilerin şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı'na iletmeleri istendi.

Sahte Bal Önlemi

Bakanlık, balın içine yabancı maddelerin eklenip eklenmediğini belirlemek için bir çalışma başlattı.

Limon Sosları Artık Yasak

Limon sosunun satışı artık yasaklandı. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Limon suyu izlenimi veren soslar, bundan böyle piyasaya sürülemeyecek.

Limon Sosu Neden Yasaklandı? Zararları Neler? Limon Sosu Neden Yasaklandı? Zararları Neler?

Bim Aktüel 7 Mayıs  Kataloğu! İndirimde Neler Var? Bim Aktüel 7 Mayıs Kataloğu! İndirimde Neler Var?

Vatandaşlar alınan karardan memnun olduklarını belirtirken, denetim talebinde bulundu.