Wired'ın haberine göre, Zuckerberg'in adadaki sığınak alanı, betonla doldurulmuş metal kapılı bir yeraltı sığınağı, 11 ağaç evi halat köprüleriyle birbirine bağlı, ve aşırı güvenlik önlemleri içeren bir kompleks olarak tasarlandı.
Sızdırılan bina planlarına göre, Zuckerberg'in bu devasa sığınağının 100 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edildiği ve en az 30 yatak odası ile 30 banyo içerdiği iddia ediliyor. Ana konut yapıları ise lüks olanakların yanı sıra spor salonu, havuzlar, sauna, spa küveti, soğuk dalma alanı ve tenis kortu gibi özelliklere sahip iki ayrı konak olarak tasarlandı.

TAM DONANIMLI SIĞINAK

İki ana konutun, "5.000 metrekarelik yeraltı sığınağına açılan bir tünelle birleştirileceği" belirtiliyor. Sığınak, yaşam alanları, mekanik ekipman odaları ve bir kaçış kapısı içerecek şekilde tasarlandı. Sığınak kapısı, bomba sığınağı girişlerine benzer bir şekilde betonla doldurulacak.

Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti

Kaynaklar aynı zamanda, yerleşkenin 18 metre yüksekliğinde bir su deposu ve pompa sistemi ile tamamen kendi kendine yeten bir yapıya sahip olacağını ve arazide şu anda geniş çaplı gıda üretimi yapıldığını belirtiyor. Zuckerberg ve ailesinin 6 metre yüksekliğindeki taş duvarlarla çevrili, 1.400 dönümlük devasa bir mülkte yaşadığı ifade ediliyor.

İŞÇİLERİN DIŞ DÜNYAYLA İLETİŞİMİ KESİLDİ

Ayrıca, haberde, yüzlerce işçinin kamyonlarla taşındığı ve sıkı gizlilik anlaşmalarına tabi olarak çalıştıkları projelerle ilgili bilgi paylaşmalarının, fotoğraf çekmelerinin ve hatta sahadaki diğer ekiplerle iletişim kurmalarının yasak olduğu ifade edildi. Haberin kaynaklarının adlarının açıklanmaması şartıyla görüştüğü birkaç kişiye göre, bu kurallara uymayan işçilerin işten çıkarıldığı belirtildi.