Manipülasyonlar dünyasında insanlığın geleceği ile Türkiye'nin yarını

Abone Ol

"Atlar her daim kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir." Finans ve bankacılık dünyasının ne derece "ileri" öngörülere kaynaklık ettiğini en iyi, herhalde yukarıdaki söz açıklar.

ABD'de bir banka müdürü 1903 yılında önüne gelen bir kredi talebini, kredinin isteme gerekçesini okuyunca reddetti.

Kredi talebi reddedilen kişi meşhur Ford otomobilleri fabrikasının sahibi Henry Ford soluğu banka müdürünün odasında aldı. "Nasıl böyle devasa bir projeyi geri çevirirsiniz?"diye sordu.

Banka müdürü oldukça kendinden emin bir tavırla, "Otomobil ancak geçici bir moda olabilir. Bu tarz geçici işlerle uğraşacak zamanım yok" dedi. Bunun üzerine Henry Ford odadan çıkarken şöyle seslendi:

"Gün gelecek yollarda at arabaları kalmayacak, bütün ulaşım otomobillerle sağlanacak."

Henry Ford otomobil sektörünün kurucusu ve bir numaralı ismi olmayı başardı ama bu sonuca ulaşıncaya kadar beş kez iflas ederek her şeye yeniden başlamak mecburiyetinde kalmıştı.

Hasılı inanmış bir insan için hedefine ulaşmak "nereye gittiğini bilen bir yelkenlinin önünü kesecek bir rüzgar yoktur" düsturundadır.

ABD eski başkanlarından Bill Clinton, meşhur gazeteci Bob Woodward'ın bir sorusu üzerine çok sinirlenerek şöyle demişti: "Bana-ekonomik-programın başarısını ve yeniden seçilmemi sağlayanın FED (ABD Merkez Bankası) ve bir avuç kahrolası hisse senedi taciri olduğunu mu ima ediyorsunuz?"

ABD'nin tarihinde, Amerika'nın finans elitlerine yönelen toplumsal öfke sadece iki kez-1907 bankacılık paniğinin ardından ve 1929 hisse senedi piyasası çöküşünü takiben-2008 büyük mali krizinin ardından çok şiddetlenmişti. Benzer öfke 2020'den bu yana giderek artmaktadır.

Ekim 2009 sonlarında Time tarafından yapılan ankette, Amerikan halkının %71'nin Wall Street ekelerinin kazançlarına sınırlamalar getirilmesi gerektiğine inandığını, %67'sinin hükümetin federal yardım almış Wall Street şirketlerinin yöneticilerinden kesinti yapmaya zorlanmasını istediğini, %58'nin ise Wall Street'in hükümetin iyileşme politikası üzerinde çok fazla etkisi olduğunu kabul ettiğini ortaya koymaktadır.

Diğer taraftan Wall Street ve küresel finans piyasası-endüstrisi devlerinden Goldman Sachs ile alakalı bir makalede, Matt Taibi, Rolling Stone dergisinin 13 Temmuz 2009 tarihli makalesinde şöyle der:

"Goldman Sachs hakkında bilmeniz gereken ilk şey onun her yerde olduğudur. Dünyanın en güçlü yatırım bankası insanlığın gözleri önünde para kokusu aldığı her şeyi durmaksızın kan süzgecine tıkıştıran dev bir vampir mürekkep balığıdır."

Bir başkası, IMF'nin eski baş ekonomisti olan Simon Johnson  ise şöyle  diyor: "Amerikan finans oligarşisi federal hükümetteki stratejik konumları ele geçirerek kamusal politikaları veto etmektedir.

Türkiye "Nas"-"Enflasyon-Faiz" derken tükenmiş bir ekonomi- finansal yapı ile yukarıda kısaca özetlediğimiz vampir yapının "tetikçileri"ne muhafazakar-"islamcı" bir hükümetin eliyle teslim edilmiştir!

Çok acı çekeceğiz çoook!