Gündem

Malazgirt Zaferi'nin 953'ncü yıl dönümü kutlamaları devam ediyor

Malazgirt Zaferi'nin 953'ncü yıl dönümü kutlamaları devam ediyor. Bitlis'in Ahlat ilçesinde açılan tematik çadır yoğun ilgi gördü.

Abone Ol

Malazgirt Zaferi'nin 953'ncü yıl dönümü kutlamaları devam ediyor. Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümünü kutlama programı çerçevesinde Ahlat’ın Çarho mevkiinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde kurulan 51 tematik çadırda belediyeler yöresel ürünleri ve geleneksel lezzetlerini tanıttı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) da kutlamalara katıldı.  Ahıska Türkleri de gelenek ve görenekleri ile kültürlerini tanıtma fırsatı buldu. Yoğun ilginin görüldüğü çadırda, vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Ahlat ilçesinin Çarho mevkiinde düzenlenen programda DATÜB Türkiye Temsilcisi Dr. İbrahim Agara konuşma yaptı. Agara konuşmasında, “Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) olarak bizim burada olmamızın sebebi Malazgirt Zaferi'nin 953'ncü yıldönümü etkinliklerinde olmak. Biz burada kendi çadırımızı açarak Ahıska Türklerini ve Ahıska'yı yerel halk ve Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Bu amaçla çadırımızı açtık gelen misafirlere, çadırımızı ziyaret edenlere milli yiyecek ve içeceklerimizi ikram ediyoruz’’ diye konuştu.