Manisa'nın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez makamında iki kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CHP Manisa İl Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kamuoyuna yansıyan vahim iddiaları üzülerek takip etmekteyiz. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna geniş kapsamlı bir açıklama daha yapacağız" dedi.

AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Hikmet Dönmez’in makamında iki kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla tutuklandığı olay üzerinden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e "Başkan Dönmez’i ihraç edin" çağrısında bulundu.

MHP'den ise Grup Başkanvekili Erkan Akşay sosyal medyadan sert tepki gösterdi. 

CHP’li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez gözaltına alındı CHP’li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez gözaltına alındı

Resim

7 KİŞİYLE LİNÇ ETMİŞLER

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar şöyle:

CHP'li Manisa Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez 27 Haziran Perşembe Günü bazı CHP'li Meclis Üyeleri,şoförü ve korumasıyla birlikte makamında Murat Uygur ve Halit Dolma'yı linç etmiştir. İzmir'de yoğun bakımda tedavisi devam eden Murat Uygur'un hayati tehlikesi devam ediyor.

Kula Belediyesinde mesai 17:30'da bitmesine rağmen CHP'li Kula Bld. Bşk. Hikmet Dönmez olay günü saat 16:30’da "mesai bitti" diyerek belediye çalışanlarını evlerine göndermiş, kameraları kapattırmış,belediyeye çağırdığı iki iş insanını 17:05'te makamında 7 kişiyle linç etmiştir.

ABİMİ ÖLDÜRÜYORLAR

Linç edilenlerden birinin kardeşini "Abimi Kula Belediyesinde öldürüyorlar" diyerek emniyeti araması ve polislerin belediyeye gelmesi üzerine CHP'li Kula Bld. Bşk Hikmet Dönmez ve yanındaki 7 saldırgan linç ettikleri vatandaşları belediyenin arka kapısından sokağa atmıştır.

CHP'li Kula Bld. Bşk.Hikmet Dönmez'in Murat Uygur ve Halit Dolma'ya belediyenin kilit taşı parke fabrikasını işletmek üzere ihalesiz olarak verdiği, adı geçen şahıslardan gayri resmi olarak elden nakit istediği, şahısları parayı vermediği için linç ettiği iddia edilmektedir.

Olayın emniyete yansıması üzerine CHP'li Kula Bld. Bşk. Hikmet Dönmez gözaltına alınmış, koruması ve şoförü tutuklanmıştır. CHP'li belediye meclis üyeleri de dahil olmak üzere linç olayına katılan diğer 5 saldırgan tespit edilmiş, haklarında adli işlem başlatılmıştır.

Belediyeyi mafya gibi yöneten ve makamında sopalarla Kula’lı hemşerilerimizin hayatına kasteden bu şahıs derhal görevden alınmalıdır. Bu kişi görevde kaldığı sürece Kula’nın can ve mal güvenliği tehdit altındadır. Ayrıca CHP bu şahsı partiden ihraç etmelidir.

AK PARTİ İHRAÇ İSTİYOR

Manisa’nın Kula ilçesinde CHP’li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in makamında iki kişiyi şoförü ve korumasına darp ettirdiği iddiasıyla tutuklanmasının ardından AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç açıklamalarda bulundu. Olayı yaşandığı ilk andan itibaren takip ettiğini belirten Arınç, bundan sonra da hukuki sürecin takipçisi olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’de Kıbrıs Türkleriyle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’de Kıbrıs Türkleriyle bir araya geldi

Sosyal medyadan yaptığı açıklamasının son kısmında CHP Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’e seslenen Mücahit Arınç, "Manisalı bir genel başkandan beklentimiz, Manisa’mızın siyaset iklimini ve Manisalı hemşehrilerimizin kardeşlik ortamını zehirleyen bu yaklaşımı sergileyen şahsı partisinden ivedilikle ihraç etmesidir" dedi.

Resim

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in ‘yağmaya azmettirme’ suçundan tutuklanmasının ardından CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’den ilk açıklama geldi. Başkan Özalper, adli sürecin devam etmesinden dolayı soruşturmaya zarar vermemek adına kamuoyuna geniş kapsamlı bir açıklama daha yapacaklarını ifade etti.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Kula Belediyesi’nde 27 Haziran Perşembe günü yaşanan ve Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, şoför M.O.A. ve koruma R.G.’nin tutuklanmasına sebep olan arbede olayının ardından ilk kez açıklama yaptı. Süreci büyük bir titizlikle takip ettiklerinin altını çizen Başkan Özalper, yargı sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna geniş kapsamlı bir açıklama yapacaklarını ifade etti.

Başkan Özalper, “Kula Belediyemizde kamuoyuna yansıyan vahim iddiaları üzülerek takip etmekteyiz. Belediye Başkanımız Hikmet Dönmez ve 2 çalışanımız hakkında yargı süreci devam etmektedir. Belediye Başkanımız ve 2 personeli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adli sürecin devam etmesinden dolayı soruşturmaya zarar vermemek adına açıklamamızı büyük bir titizlik ve hassasiyetle yapmaktayız.

Yaşanan vahim olaylar nedeniyle büyük üzüntümüzü ifade ederken, bahse konu iddialara ilişkin yargı sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna geniş kapsamlı bir açıklama daha yapacağız. Sürecin adil yürütülmesi adına hukuk birimimiz soruşturmayı takip etmektedir" dedi.

Sinan Ateş Davası öncesi Ayşe Ateş'ten manidar paylaşım Sinan Ateş Davası öncesi Ayşe Ateş'ten manidar paylaşım

Editör: Kemal Ilıkkan