Paraya ihtiyacı olmayan var mı? Ya da ek gelire? Maddi bir kazanç olmadan hayatlarımızı devam ettirmemiz oldukça zordur. Kimimiz tam zamanlı bir işin yanında ek bir iş arar, kimimizde evdeyken boş olan vakitlerini değerlendirmek ister. Çok da eski olmayan bir freelancer iş alanından bahsedelim, makale yazarlığı. Makale yazarak para kazanmanız mümkündür. Evden ek gelir isteyen ve boş vakti olan kişiler için, ideal olan bu yöntem, dikkat çekmeye devam ediyor.

Nasıl Makale Yazarım?

Makaleden kasıt, sitelere yazılan tanıtım yazıları, haber yazıları, hizmet makaleleri vb. birçok alanda içerik hazırlamaktır. Örneğin; sizin bir dükkânınız var ve daha çok satış yapabilmek için bir web sitesi açtınız, içeriğini de düzenlemek, kendinizle ve hizmetinizle alakalı bir şeyler yazmak istiyorsunuz. İşte bunu sizin için yapan kişiler var. Makale yazarı olabilmek için, freelancer çalışan makale ajanslarına üye olabilirsiniz. Ya da bazı platformlar var ki, yazar ve işvereni buluşturma amacı taşıyor. Ajanslara ya da buralara üye olarak, para kazanmanız mümkündür.

Makale Yazarak Para Kazanma

Makale Yazarlığından Nasıl Para Kazanılır?

Ajanslarda ya da platformlar üzerinde 100 kelime başına ödeme yapılır. Ortalama fiyatlar ile başlayan bu ücretler, sizin yazarlık kapasitenize ve hızınıza göre değişir. İşveren platformları üzerinden çok daha fazla kazanç elde etmeniz mümkündür. Eğer yazmayı seviyor ve hızlı yazıyorsanız, iyi kazançlar elde edememeniz için hiçbir sebep yoktur.

SEO Uyumlu Makale Nedir?

Gelelim en önemli noktaya, SEO uyumu dediğimiz sistemi basitçe açıklayalım. SEO, arama motorlarında herhangi bir şey aratıldığında, sizin yazmış olduğunuz yazının ya da bloğun en üst sıralara çıkarak, tıklanma oranının artması için kullanılan bir şifreleme sistemidir. Bunun içi belli bir formatta yazarsınız ve belirli özel anahtar kelimeleri yazınıza dengeli bir şekilde serpiştirirsiniz. Aslında SEO uyumlu makale çok da zor değildir. Sürekli yaza yaza alışır ve bu formatta yazılar üretirsiniz.

Tanzanya Cumhurbaşkanı Suluhu Hassan Türkiye’ye geliyor Tanzanya Cumhurbaşkanı Suluhu Hassan Türkiye’ye geliyor

Makale Yazarak Ne Kadar Kazanırım?

Bu tamamen size bağlı bir şeydir. Çok yazarsanız çok kazanırsınız. Az yazarsanız da az. Aylık 3-4 bin liraya varan kazanlarda elde etmek mümkündür.