Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, organize suç örgütlerine ve çetelere karşı mücadelede kararlılık mesajı veren Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaştı.

Bakan Yerlikaya, Çorum’da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız'ın, Sinop’ta ise Mustafa Demir’in elebaşılığını yaptığı iki ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti. Operasyonlarda, elebaşlarının da aralarında bulunduğu toplam 39 şüpheli yakalandı, bunlardan 27'si tutuklandı ve 6'sı hakkında adli kontrol kararı verildi.

Çorum’da Büyük Darbe

Çorum'da gerçekleştirilen operasyon, MASAK ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanmasını hedef aldı. Bu kapsamda, şüphelilere ait 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabına el konuldu.

Sinop’ta Önemli Ele Geçirmeler

Sinop'ta yapılan operasyon ise geniş çaplı maddi varlıkların ele geçirilmesiyle dikkat çekti. Operasyonda, 448 milyon TL değerinde 112 tapu senedi, 20 milyon TL değerinde 347 borç senedi, 4 milyon TL değerinde 24 çek, 5 ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve altın ile imzalı boş senetler ve dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, suçtan elde edilen mal varlıklarının aklanması çerçevesinde, şüphelilere ait yaklaşık 124 milyon TL değerinde 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konuldu.

Ataşehir’de bir binanın çatısında yangın çıktı Ataşehir’de bir binanın çatısında yangın çıktı

Başarılarından Dolayı Tebrikler

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarısında emeği geçen Kargı ve Ayancık Cumhuriyet Başsavcılıklarına, MASAK çalışanlarına ve jandarma personeline teşekkür etti. Organize suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Yerlikaya, bu tür operasyonların süreceğinin altını çizdi.

Bu geniş çaplı operasyon, suçla mücadelede devletin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Organize suç örgütlerine ve çetelere karşı yürütülen bu tür operasyonların, ülke genelinde huzur ve güvenliği sağlamada önemli bir rol oynayacağı belirtildi.

Editör: Elif Erbay