Spor

La Liga'da Hakem maçı bitirdi gol sayılmadı!

İspanya La Liga'nın heyecan dolu 27. haftasında lider Real Madrid, deplasmanda Valencia ile 2-2 berabere kaldı. Ancak, maçın bitiş düdüğü sonrası yaşanan polemikler gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Abone Ol

Ev sahibi Valencia, Hugo Duro (Dk. 27) ve Roman Yaremchuk'un (Dk. 30) golleriyle 2-0 öne geçerken, uzatmaların oynandığı 45+5. dakikada Vincius Junior ile farkı 1'e indiren Real Madrid, ikinci yarıda da Vincius'un 76. dakikadaki golüyle skoru 2-2'ye getirdi.

Maçın uzatmalarında yaşanan olaylar ise tartışmaları beraberinde getirdi. 90+1. dakikada maçın hakemi Jesus Gil Manzano, Valencia lehine penaltı verdi ancak VAR incelemesi sonrası bu karar iptal edildi. Ancak, maçın 90+9. dakikasında Real Madrid'den Brahim Diaz'ın yaptığı orta sonrası hakem Manzano, müsabakanın bitiş düdüğünü çaldı.

Bu düdük sonrası saha karıştı. Real Madridli oyuncular hakem Manzano'nun etrafını sardı. Yoğun tepkiler üzerine hakem, Real Madrid'den Jude Bellingham'a kırmızı kart gösterdi ve saha karıştı.

Maçın ardından lider Real Madrid, puanını 66'ya çıkararak liderliğini sürdürdü. Valencia ise 37 puanla 9. sırada kaldı. Öte yandan, geçen sezon yaşanan ve mahkemeye taşınan ırkçılık olaylarından kaynaklanan gerginlik de devam etti. Vinicius attığı gollerin ardından tribünleri provoke eden hareketler yaparken, Valencialı taraftarlar ve bazı futbolculardan tepki aldı.