Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu'nda sapağı kaçırana ek ücret!

İstanbul'un yoğun trafiğinden kaçmak için tercih edilen Kuzey Marmara Otoyolu, sürücüler için ciddi bir sorun haline gelmiş durumda. Otoyolda yanlış bir çıkış ya da sapağı kaçıran sürücüler, 37 kilometre fazladan yol yaparak 100 TL'yi bulan ek ücretlerle karşı karşıya kalıyor. Özellikle İstanbul Havalimanı'ndan Atatürk Havalimanı'na gitmek isteyen sürücüler, yanlış bir dönüş yaptıklarında Kilyos’a kadar gitmek zorunda kalıyorlar.

Abone Ol

Otoyolda Uskumruköy gişelerine kadar 18,5 kilometre gidiş ve aynı mesafede dönüş yaparak toplamda 37 kilometre fazladan yol kat eden sürücüler, hem zaman hem de maddi kayıplara uğruyor. Kilyos yönünde başka bir çıkış olmaması da bu durumu daha da zorlaştırıyor.

Bu mağduriyetler nedeniyle pek çok sürücü ve özellikle taksiciler, Kuzey Marmara Otoyolu’ndan kaçınmayı tercih ediyor. Otoyolu kullanan sürücüler, HGS bakiyelerinin yetersiz olması durumunda ödemek zorunda kalacakları yüksek ek ücretler ve olası icra süreçleriyle karşılaşmak istemedikleri için alternatif güzergahları seçiyorlar. Ücretsiz Hasdal-Kemerburgaz yolu, bu güzergahlardan biri olarak öne çıkıyor.

Sürücülerin tepkisi artıyor

Otoyolu kullanan birçok sürücü, sosyal medya ve şikayet platformlarında yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyor. Navigasyon uygulamaları tarafından kısa rota olarak önerilen Kuzey Marmara Otoyolu, birçok mağdurun tepkisine rağmen hala bu soruna çözüm bulunamayan bir noktada. Sapakları kaçıran sürücüler, fazladan yol yapmaktan ve yüksek ücretler ödemekten şikayetçi.

Sapağı kaçırarak mağdur olan sürücülerden Mehmet Kılıç, “Yolda herhangi bir uyarı ya da yönlendirme tabelası görmedim. Kaçırdığım sapak yüzünden 16 dakikalık yolum 59 dakikaya çıktı. Hem zamanımız hem de paramız boşa gidiyor. Bu konuda acil önlem alınmalı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki bu sorunların çözülüp çözülmeyeceği merak konusu. Ancak sürücüler, bu tür mağduriyetlerin önüne geçilmesi için yetkililerden acil adımlar bekliyor.