Dünya

Kuzey Kore nükleer kapasitesini güçlendirecek!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ülkesinin 76. kuruluş yıldönümünde konuştu. Kim, “Nükleer silahlı rakip devletlerden gelebilecek her türlü tehditle başa çıkabilmek adına nükleer kapasitemizi istikrarlı bir şekilde güçlendireceğiz” dedi.

Abone Ol

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ülkesinin 76. kuruluş yıldönümü kapsamında dün düzenlenen kutlama etkinliğinde konuştu. Konuşmasında üst düzey bürokrat ve askerlere hitap eden Kim Jong-Un Kore Yarımadası’ndaki güvenlik ortamına dikkat çekti.

Kim, ABD'nin başını çektiği askeri bloğun Kuzey Kore’yi tehdit ettiğini ve bu bloğun nükleer temelli bir askeri blok karakterine büründüğünü ifade etti.

Ülkenin nükleer gücünü istikrarlı bir şekilde güçlendireceklerini vurgulayan Kim şöyle konuştu:

“Bu tür fiili tehditler kaçınılmaz olarak gelecekte daha çeşitli tehditleri beraberinde getirecektir. Bu gelişmeler daha önemli tedbirler almamızı ve askeri üstünlüğümüzü korumak ve arttırmak için sürekli çaba sarf etmemizi gerektirmektedir. Buradan çıkan açık sonuç, Kuzey Kore'nin nükleer gücünün mükemmelleştirilmesi gerektiğidir. Kuzey Kore, nükleer silahlı rakip devletlerden gelebilecek her türlü tehditle başa çıkabilmek adına nükleer gücünü istikrarlı bir şekilde güçlendirecek, nükleer güç de dahil olmak üzere orduyu savaşa tam olarak hazır hale getirmeye yönelik çabaları iki katına çıkaracaktır”.

Kim nükleer politikalarını ise, “Şu anda, nükleer silahların sayısını geometrik olarak arttırarak nükleer silahlı kuvvetler oluşturma politikasını mükemmel bir şekilde uyguluyoruz. Sürekli olarak ciddi bir nükleer tehdide maruz kalıyoruz. Kendimizi savunmak için edindiğimiz nükleer silahlarımız kimseye tehdit oluşturmamaktadır. Devletimiz sorumlu bir nükleer silah devletidir” sözleriyle ifade etti.