Emirlik Divanı Bakanı Şeyh Muhammed el-Abdullah el-Mubarek es-Sabah, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf'ın vefatıyla ilgili açıklama yaptı. Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ölüm haberi ülkenin resmi televizyonu tarafından duyuruldu. Başkan Şeyh Muhammed, Şeyh Nevvaf'ın öğlen vakti vefat ettiğini belirtti.

ŞEYH NEVVAF EL-AHMED EL-CABIR ES-SABAH KİMDİR?

Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 14 yıl Veliaht Prenslik görevini üstlendikten sonra, önceki Emir kardeşi Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın 29 Eylül 2020'deki vefatının ardından Kuveyt Emiri oldu.

25 Haziran 1937'de Kuveyt'te doğan Şeyh Nevvaf, ülkenin doğusundaki Havalli kentinde 1962'de vali olarak görev yaptı. Şehrin gelişimine önemli katkılarda bulunan Nevvaf, 1978'de İçişleri Bakanı olarak atandı.

1988'de Savunma Bakanı olarak görev alan Şeyh Nevvaf, Savunma Bakanlığına bağlı birimlerin geliştirilmesi ve modern silahlar ile askeri teçhizatın sağlanması konusunda çaba gösterdi.

Şeyh Nevvaf, Kuveyt'in Irak işgalinden kurtuluş savaşının ardından Nisan 1991'de kurulan ilk Kuveyt hükümetinde Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı olarak görev yaptı.

29 Eylül 2020'deki Emir'in vefatından sonra Veliaht Prenslik görevini üstlenen Şeyh Nevvaf, ülkede 3 yılı aşkın bir süredir Emirlik makamında bulunmaktadır.

Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü

Kuveyt'te güvenlik güçlerinin manevi babası ve İçişleri Bakanlığı'nın gerçek kurucusu olarak anılan Şeyh Nevvaf, 1978-1988 ve 2003-2006 yıllarında olmak üzere iki dönem boyunca İçişleri Bakanlığı görevini üstlendi.

Veliaht Divanı resmi internet sitesine göre, eski Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, 2006'da tahta çıktıktan yaklaşık bir hafta sonra kardeşi Şeyh Nevvaf'ı Veliaht Prens olarak atadı ve bu öneri parlamentoda onaylandı.

Bu göreve gelmeden önce, Şeyh Nevvaf, 16 Ekim 2003 tarihinde Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Şeyh Nevvaf, Kuveyt'te 1921'den 1950'ye kadar 29 yıl boyunca hüküm süren Emir el-Ahmed el-Cabir el-Mubarek es-Sabah'ın altıncı oğludur ve toplamda 4 erkek ve 1 kız çocuğuna sahiptir.