KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 29 milyon lira tutarındaki 386 projeye 15 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Program kapsamında destek almaya hak kazanan projelere ilişkin, Kütahya Valiliğinde imza töreni düzenlendi.

Vali Ali Çelik, törende yaptığı konuşmada, tarımsal üretimde işletme modelinin yaygınlaştırılması için verilen desteklerin önemli olduğunu söyledi.

Sürdürülebilir tarım politikalarının önemine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

"Tarımsal destekler, çiftçimizin her konuda desteklenmesi bu konudaki temel bakış açısı. Tarımdan katma değer alabilmek için yapılması gereken en önemli şey işletme mantığına dönülmesi. Tarımsal üretimi işletme boyutuna taşıyacak ekipman desteği ise kırsal kalkınmanın temel dinamiğini oluşturuyor. Bu anlamda 2006-2021 yıllarında çiftçilerimize 5 bin 591 projeye 75,1 milyon lira hibe ödemesi sağlandı. Son olarak da program kapsamında 29 milyon lira tutarındaki 386 projeye 15 milyon lira hibe desteği sağlandı."

Vali Çelik, çiftçilerin desteklerden faydalanarak kurdukları işletmelerle örnek projeler ortaya çıkardıklarını anlattı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık da Tarım ve Orman Bakanlığınca ülke genelinde tarımsal projelere 70’in üzerinde kalemde destek verildiğini, 2022 yılında 347 ekonomik ve altyapı, 21 sulama ve 18 Uzman Eller Projesi'ne hibe desteği verileceğini aktardı.