Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu öncesi Türk astronot Alper Gezeravcı'nın annesi Sıddıka ve babası Ali Gezeravcı ile bir araya geldi.

Babası Ali Gezeravcı "Öğrendiğimizde gözlerimizden mutluluk gözyaşları döküldü. Mersin Silifke'de yaşıyoruz. Akrabalarımız, sevdiklerimiz duyduklarında bizzat arayarak, ziyaretimize gelerek bizi onurlandırdılar. Bazı ilkokul öğrencileri de 'astronot amcamızı görmeye geldik' diyerek evimize geldiler. Alper, F-16 pilotu olduğu için kendisiyle hep gurur duydum ancak astronot olacağı için de çok mutluyum. Allah başarılarını daim etsin." diye konuştu.

Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alper Gezeravcı ile yaptığı görüşmeye değinerek, "Bütün Türkiye nefesini tutacak, artık son 24 saatin içindeyiz. Hayırlısıyla, sağlıkla, başarıyla bu görevi de tamamlayacak" dedi.

Sıdıka Gezeravcı Annesi

Kacır'ın, Alper Gezeravcı’nın çocukluğunda böyle bir hayalinin olup olmadığını sorması üzerine annesi Sıddıka Gezeravcı, şöyle yanıt verdi: "Anneannesine uçağı gördüğünde 'ben bu uçağın şoförü olacağım' demiş. Hep diyordu, 'ben büyüyünce pilot olacağım.'"

As 0Lxu

YEĞENİ YILDIZ İSTEDİ
Alper Gezeravcı yeğeni ise kanka dediği amcasından sıra dışı bir istekte bulundu. "Amca bana yıldız" getir dedi.