Eğer ev arıyorsanız, en çok önem verdiğiniz yerlerden biri mutfak olabilir. Hatta mutfak birçok ailenin en fazla vakit geçirdiği yerdir. Bununla beraber genelde ferah ve geniş mutfaklar tercih edilir. Peki, yaşadığınız evdeki mutfak bir hayli küçükse ne olacak, küçük mutfaklar için dekorasyon önerileri yok mudur? Küçük bir mutfağı akıllı dekorasyon önerileri ile daha geniş ve ferah gösterebilir miyiz?

Ufak Dokunuşlarla Daha Geniş Mutfaklar

Mutfak da hâkim renk olarak beyazı kullanırsanız, mekânı daha da geniş gösterebilirsiniz. Örneğin; beyaz mutfak dolapları, beyaz duvarlar, ferah bir mutfak görünümü elde etmenizi sağlar. Daha sonra duvarlara ufak ve zevkli dekorasyon malzemeleri yerleştirin. Beyaz renkli mutfağınızdan hiç çıkmak istemeyeceksiniz.

Mutfakta Sürgülü Kapı Tercih Etmek

Son dönemlerde artık mutfaklarda moda halini alan sürgülü kapıların her çeşidi bulunabilir. Ahşap kapıların yanı sıra, cam sürgülü kapılar da ortamlara hoş bir hava katıyor. Bu güzel ve hoş görünümün yanı sıra sürgülü kapılarla yerden de büyük ölçüde tasarruf edersiniz. Dilerseniz, kapı bile kullanmayarak daha da sade bir hava oluşturabilirsiniz. Bunun yerine kumaş perdeler boncuk perdeler seçeneği de güzel bir alternatif olabilir.

Küçük Mutfaklar

Duvarları Kullanmaktan Korkmayın

Eğer fazlaca küçük bir mutfağınız varsa, duvarlar sizin için kurtarıcı olabilir. Duvara monte edilen raflar, gömme dolaplar kullanmak size mutfak da yerden oldukça tasarruf ettirecektir. Ama bunun için lütfen, planlı bir raf ve dolap dizilimi yapın, her yere monte edilen, kalabalık bir raf görüntüsü de hoş olmaz. Hatta bu rafların üzerine de en sevdiğiniz mutfak bitkilerini yerleştirin. Mesela bir saksı top fesleğen, hiç de fena olmaz.

Modüler Dolaplar Bir Kurtarıcıdır

Birçok ev hanımı kendisine mutfakta dolapların bir türlü yetmediğinden yakınır. Bu sorunu çözmek için en akıllıca yol, modüler dolap kullanmaktır. Mutfakta alandan tasarruf eder ve eşyalarınızı da sorunsuz bir şekilde ortadan kaldırırsınız.

Gördüğünüz gibi küçük mutfaklara çareler yok değil, akıllıca çözümlerle mutfaklarınızı daha da geniş ve ferah alanlara dönüştürmek hiç de zor değildir.