Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde taraftar kararı Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde taraftar kararı

Enis Yıldırım


Önce krizi yarattı, şimdi cenazeyi kaldırmaya çalışıyor.. İki futbolcuyu taraftarın önüne atttı. Yönetime yiyin  bunları dedi. Bu kadroya rağmen eldeki en iyi oyuncusunu bitirdi. Sorunu çözmek adını hamle yapacağına, ateşe benzin döktün. Şimdi de çıkmış oyuncular için yaptık sözleriyle evirip çeviriyor. Yapma hocam bu krizin nedeni sensin. Yetersiz bir takıma rağmen kazanacağın bir oyuncuyu kaybetmeyi tercih ettin. Eğer oyuncunun zihinsel bir sorun varsa, o problemi çözmek benim değil senin işin. Taraftarın tepki gösterdiği Ömür'ü kazanmak hiçde zor değildi, aslında. Eğer sen sorunu çözemezsen bu skor da sana yazar. 

Gelelim maça;

Siz bakmayın öyle maçın sonucuna.  Galatasaray ahım şahım bir futbol oynamadı. Usta ayak Zaha işi bitirmeyi bildi. 7 eksiğe rağmen gole kadar Trabzonspor ayakta kalmayı başardı. Trabzonspor'un her biri en az 2 milyon euro olan ayakları bugün kendilerine kulüp bulamayacak cinsten olunca, bu sonuç ortaya çıktı. Sol taraftaki kademe hatası, Trabzonspor'un geriye düşmesine neden oldu. İlk yarı soyunma odasına 1-0 mağlup giren Trabzonspor'da kıpırdanma olacağını düşünüyordum. Nedeni ise ilk yarı bitmedem kulübeden çıkan Bakasetas'ın ısınmaya başlamasıydı. İkinci yarı gördük ki, 'Trabzonspor aynı tas aynı hamam'. Tek bir hamlesi görünen Abdullah Avcı, o hamleyi yapmakta gecikince, 2. golü kalesinde gördü. Fark 2'ye çıkınca, Bakasetas'ı oyuna aldı. O saatten sonra maalesef  'Atı alan Üsküdar'ı geçmiş'ti.  Aslında Avcı'da maça başlarken mağlubiyeti kabul etmişti. Yoksa Bakasetas ile oyuna neden başlamadığını sormak geliyor, içimden. Hazır olmadığını ileri süreceğini düşündüğüm Avcı'ya 2. golden sonra neden sahaya sürdüğü sorusunu sormak isterim.

Tarifi farkı Abdullah Avcı'ya yazar, stadı dolduran 40 bin kişiyi bir daha bu sezon göremeyeceği hatırlatmak isterim. İyi ki, varsın hocam!