Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından yılda bir kez 750 liralık pay alınmasını da öngören yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. AK Parti Grup Başkanı Güler yasa teklifi ile ilgili konuşurken; “Savunmaya ek kaynak görüşmesi ertelendi, yasa teklifi 2025 yılına bırakıldı” dedi.

Torba yasa görüşmeleri 2025’e ertelendi

Böylece kredi kartlarından katkı payı alınmasını içeren Savunma Sanayii Torba Yasa Teklifinin görüşmeleri 2025 yılına ertelendi. 

Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu Teklifi görüşmelerinin 2024 yılı için sonlandırıldığını duyurdu. Güler, "Teklifi daha detaylı ele almak üzere görüşmeleri sonlandırdık" açıklamasında bulundu. Kanun teklifi 2025 yılında komisyonda değerlendirilecek. 

Savunma Sanayii Destekleme Fonu (SSDF) kaynaklarının artırılması amacıyla Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun teklifi görüşmelerinin gerçekleşeceği bildirilmişti.
Buna göre, vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar katkı payı alınabileceği öğrenilmişti.

MSB: 14 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi MSB: 14 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi

Öte yandan aynı amaçla tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınabilecekti.
Sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, ikinci araç alım satımında bin 500 lira, diğer işlemlerden 75 lira alınması yönünde teklifte bulunuyordu.

Editör: Elif Erbay