Ekonomi

Kredi kartı limiti 100 bin TL üstünde olanlar dikkat! Katkı payı alınacak...

Kredi kartı limiti 100 bin TL'nin üzerinde olan vatandaşlardan her bir kart başına yıllık 750 lira katkı payı alınacak. Söz konusu katkı payı Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na (SSDF) aktarılacak.

Abone Ol

Savunma sanayii yatırımlarını artırmak amacıyla yeni bir düzenleme yapılıyor. Buna göre, gayrimenkul alım-satımı, tapu işlemleri, sıfır araç tescili, araç alım satımı ve 100 bin TL üzeri kredi kartı işlemlerinden katkı payı alınacak.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu'nun (SSDF) kaynaklarını artırmak için kanunda değişiklik yapılacak. Yeni düzenlemeye göre vergi beyannameleri, gümrük beyannameleri ve sosyal güvenlik prim bildirgelerinden damga vergisi kadar katkı payı alınacak. Yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise bu tutarın yarısı kadar ödeme yapılacak.

750 TL katkı payı alınacak

Gayrimenkul satış işlemlerinde tapu ve kadastro müdürlüklerinde alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer işlemlerde ise 375 TL katkı payı tahsil edilecek. Limiti 100 bin TL'nin üzerinde olan kredi kartlarından ise yıllık 750 TL katkı payı alınacak.

Noterde işlem başına 75 TL katkı payı

Noterlerde taşınmaz satışları, araç tescil işlemleri gibi belirli işlemlerden de ek katkı payı uygulanacak. Örneğin, sıfır araç tescilinde 3 bin TL, tescil edilmiş araç satışlarında ise 1.500 TL katkı payı ödenecek. Diğer noter işlemlerinde ise işlem başına 75 TL alınacak.

Toplanan bu katkı paylarının tamamı Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılacak ve noterlerin bu ödemelerden pay alması söz konusu olmayacak. Her yıl bu tutarlar, yeniden değerleme oranına göre artırılacak.