2024 yılının KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı bugün tamamlandı. Genel Kültür-Genel Yetenek sınavında çıkan bir soru sınav çıkışında adaylar arasında çokça tartışıldı. 

2024 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavında çıkan İnci Küpeli Kız tablosu sorusu sınavın en çok tartışılan sorularından biri oldu. Sınavda İnci Küpeli Kız tablosunun sorulması üzerine internet üzerinde yapılan "İnci Küpeli Kız kim yaptı", "İnci Küpeli Kız ne anlatmak istiyor", "İnci Küpeli Kız hangi kulağı görünmez", "İnci Küpeli Kız tablosu kaç TL" aramaları arttı. 

İşte o soruların yanıtları...

İnci Küpeli Kız tablosunu kim yaptı?

İnci Küpeli Kız Hollandalı ressam Johannes Vermeer'in eseridir. 

İnci Küpeli Kız ne anlatıyor?

İnci Küpeli Kız Tablosu, Hollandalı ressam Johannes Vermeer’in başyapıtları arasındadır. Kuzeyin Mona Lisa’sı veya Hollandalı Mona Lisa olarak adlandırılan eserin odak noktası inci küpe olsa da bu eseri bu denli dikkat çekici yapan şey bir inci küpeden çok daha fazlasıdır.

Filyos'ta çekildi İngiltere'ye davet edildi Filyos'ta çekildi İngiltere'ye davet edildi

Bu ünlü tablo bir insanın dikkatini çekecek her şeyi barındırmaktadır: gizem, yasak aşk, estetik güzellik, kitaplara dizilere konu olucak bir öykü. Gün geçtikçe popülerliği artan bu eseri Lahey’de, Mauritshuis Müzesi'nde görebilirsiniz. 

İnci Küpeli Kız hangi kulağı görünmez?

İnci Küpeli Kız tablosunda inci beyaz değil de gri bir tonda parlıyor. Resimdeki kadının kafası sol yana çevrili olduğu için sağ kulağı görünmüyor. Başında, altın sarısı renginde, omuzlarına doğru düşen, uçları mavi bir örtü bulunuyor. 

İnci Küpeli Kız tablosu kaç TL?

Lahey’de Mauritshuis Müzesi'nde sergilenen İnci Küpeli Kız tablosu sanat tarihinin en önemli eserlerinden biri olup paha biçilemez değerdedir. 

Editör: Ercan Çankaya