Eğitim

KPSS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavı, yarın yapılacak olan genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarıyla başlayacak.

Abone Ol

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) gelen açıklamaya göre, yarın saat 10.15'te başlayacak ve 120 sorudan oluşacak genel yetenek-genel kültür oturumu için adaylara  cevaplamaları için 130 dakika süre verilecek. Öğleden sonraki  80 sorudan oluşan eğitim bilimleri sınavı ise 14.45'te başlayıp, 100 dakika sürecek.

Alan bilgisi sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ise (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta yapılacak.

1,5 milyon aday başvurdu

Yarın yapılacak olan Genel yetenek-genel kültür sınavına her yıl olduğu gibi bu yıl da katılım oldukça fazla. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy,

"Bu yıl oluşan ihtiyaçlar ve adayların sınava erişimini kolaylaştırmak amacıyla 135 sınav merkezinde sınavı uygulayacağız. 14 Temmuz'da yapılacak genel yetenek-genel kültür oturumuna 1 milyon 470 bin 487 aday başvuru yaptı. Bu adayların 526 bin 947'si öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumuna da katılacak. 20-21 Temmuz'da yapılacak alan bilgisi oturumlarına da 171 bin 655 aday katılacak."

Sınavlarda 270 binden fazla görevli olacak

Heyecanla beklenen Genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumunda 270 bin 927 görevlinin olacağını belirten Ersoy,

"Sınav görevlilerine görev alanlarıyla ilgili eğitimler verildi. Sınavın uygulanacağı bölgelerdeki sınav koordinatörlerimizle sürekli temas halinde olacağız. Sınav süreçlerinde alınan güvenlik önlemlerini paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde yürütüyoruz. Sınav güvenliğinin sağlanması noktasında genel yetenek-genel kültür oturumunda 15 bin 271, eğitim bilimleri oturumunda ise 7 bin 75 emniyet görevlisi sahada olacak." dedi.

Ek olarak nüfus cüzdanı olmayan veya  nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğrafı bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin sınav günü açık olacağını bildiren Ersoy, KPSS'ye katılacak tüm adaylara başarılar diledi. 

KPSS Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri sınavı sonuçları ise 23 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.