2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans düzeyi için başvurular başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruya göre, KPSS ön lisans başvuruları 13 Haziran 2024 tarihinde başladı ve 2 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecekler.

kpss

KPSS Ön Lisans ve DHBT Sınav Tarihleri

2024 KPSS Ön Lisans Sınavı, 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen adayların katılacağı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül 2024 tarihinde yapılacak. DHBT'ye başvuracak ön lisans adaylarının da 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS Ön Lisans Sınavı'na başvurmaları ve sınava girmeleri gerekmektedir. DHBT için başvurular 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak.

kpss-alan-bilgisi-soru-kitapciklari-erisime-acildi-

LGS'ye giren öğrenci bir sorunun cevabının yanlış olduğu gerekçesiyle dava açtı LGS'ye giren öğrenci bir sorunun cevabının yanlış olduğu gerekçesiyle dava açtı

Başvurular ve Kılavuz Detayları

ÖSYM'nin yayımladığı 2024 KPSS Ön Lisans Başvuru Kılavuzu'nda sınava ilişkin tüm detaylar yer almaktadır. Adayların, başvurularını yapmadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri önemle tavsiye edilmektedir. Kılavuza ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Başvuru İşlemleri

Başvurular 13 Haziran 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabileceklerdir.

Kpss Sonuçları Açıklandı

Önemli Tarihler

  • KPSS Ön Lisans Başvuruları: 13 Haziran - 2 Temmuz 2024
  • KPSS Ön Lisans Sınavı: 1 Eylül 2024
  • DHBT Başvuruları: 9 - 15 Ağustos 2024
  • DHBT Sınavı: 22 Eylül 2024

Adaylar, sınava başvuru süreçlerini ve sınav hazırlıklarını ÖSYM'nin sağladığı kılavuz ve bilgilendirmeler ışığında dikkatle takip etmelidir. Daha fazla bilgi ve başvuru işlemleri için ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresi ziyaret edilebilir.

Editör: Elif Erbay