23 Nisan nedeniyle bazı yollar pazar günü kapalı olacak 23 Nisan nedeniyle bazı yollar pazar günü kapalı olacak

Tüm yılı, yazılı sınava hazırlanarak geçirdiniz. Yeri geldi, uyumadınız, gezmediniz, tozmadınız. Ama o sınavdan gerekli olan mülakata giriş puanını elde ettiniz. Tebrikler, artık önünüzde bir aşama daha var. Mülakat aşaması. Şimdi sakince arkanıza yaslanın ve bunun bir sınav olmadığını düşünün, sadece size sorulan birkaç soruya cevap verip geleceksiniz, o kadar! Kendinizi bu psikolojiye hazırlayın ve mülakata gönül rahatlığı ile gidin. Bu yazdıklarımız, işin psikolojik boyutuydu. Ama emin olun ki bu kısım en önemli kısımdır. Artık rahatladıysanız, size bazı mülakat taktikleri verelim mi?

Mülakatta Başarılı Olmanın Şifreleri

Uzun zamandır mülakatların yapılışı sorulan soruların da çeşitliliğini arttırmış durumda. Bir de şunu ifade etmek gerekir ki, karşınıza her şey soru olarak gelebilir. Hazırlıklı olmalısınız. Çok basit sorular da gelebildiği gibi, hiç duymama ihtimaliniz de olan sorular sorulabilir size. Sorular hakkında, tek yapmanız gereken şey, çıkan sorulara göz atmak ve mülakat vaktine kadar, çıkması muhtemel şeylere göz atmaktır.

KPSS Memur

  • Yakın zamanda gerçekleşmiş olan güncel olaylara, mutlaka bir göz atın.
  • Sorulara cevap verirken, panik yapmayın eğer yaparsanız da bunu pek belli etmeden düşünerek cevap vermeye çalışın.
  • Sorular zor değil, bunu aklınızdan asla çıkarmayın. Sadece siz heyecanlısınız, bunun etkisi üzerinizde olduğu için size öyle gelebilir.
  • Yorum sorularında, daha esnek ve yumuşak geçişli cevaplar verebilirsiniz. Unutmayın, aslında yorum soruları jüriye etkilerseniz cepte olabilecek sorulardır.
  • Gereksiz uzun açıklamalara girmeyin. Kısa ve net olan cevaplar sizi daha da rahatlatır. Çok fazla konuşmaya çalışmak sizi daha da strese sokabilir.
  • Beden dili, görünüş size yakıştığı şekilde olmalıdır. Sade ama şık bir kıyafetle, abartısız bir duruşla gayet güzel bir mülakat süreci yaşayabilirsiniz.
  • Hafif bir gülümseme, “Kontrol bende” mesajı verebilir.
  • Kişisel konularla ilgili muhabbete gerek yok, profesyonel bir şekilde sorulara cevap vermek yeterlidir.

Mülakatlarda Başarılı Olmanın Püf Noktaları?

Mülakatlarda sakin ve soğukkanlı olmak, her zaman çok daha iyi bir süreç geçirmenizi sağlar. Unutmayın, siz zaten başarılı oldunuz, bu sadece küçük bir detay ve çok rahat bir mülakat şeklinde atlatacaksınızdır.