KOSGEB'in gönüllü uzmanlık desteği işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bir şirket, sektör veya şirketin genel işleyişi hakkında uzman görüşü isteyebilir. Bu taleplere karşılık KOSGEB, gönüllü ekspertiz desteği kapsamında her zaman işletmenin yanında yer almaktadır.
Uzman görüşü almak isteyen firmalar ekspertiz hizmet bedeli ödeyerek uzmanlarla çalışmaya başlayabilirler. Gönüllü profesyonel destek aşağıdaki hizmetleri içerir:
- Pazarlama eğitimi vermek
- Yönetim eğitimi vermek
- Üretim eğitimi
- İnsan kaynakları ve finansal eğitim sağlamak
Gönüllü Uzmanlık Desteğini Kullanmak İçin Gereksinimler Nelerdir?
Gönüllü profesyonel destek koşullarının yerine getirilmesi durumunda, şirket istediği profesyonel ile işbirliği içinde hizmetten faydalanabilir. Genel olarak, bu hizmetler, şirketlerin sektörde daha iyi olmalarına yardımcı olmak için eğitimlerle tamamlanmaktadır. Gönüllü uzmanlık desteğinden yararlanmak için aşağıdaki kriterlere uymanız gerekir:
- KOSGEB tarafından sağlanan teknik destekten yararlanmak isteyen firmaların KOBİ olması gerekmektedir.
- Profesyonel destek almak isteyen firmaların KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları gerekmektedir.
- KOSGEB veri tabanında kayıtlı olmayan bir firmanız varsa firma kaydını tamamlamak için size en yakın eyalet veya ilçe merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
- KOSGEB veri tabanına kayıtlı firmalar, genel KOSGEB destek programı için online başvuru formunu doldurmaktadır.
- KOSGEB finansman başvurusu ve genel finansman programı İmam'ın belge olarak sunulması gerekmektedir.
- Alınan tüm belge ve başvurular ile KOSGEB Devlet Kurulu ile iletişime geçilerek başvuru süreci tamamlanır.
- Başvuru devlet kuruluna sunulduktan sonra başvuru onaylanabilir. Başvurunuz onaylandıktan sonra KOSGEB resmi web sitesinden online olarak KOSGEB Gönüllü Mesleki Eğitim Desteği başvurunuzu tamamlamanız gerekecektir.
Gönüllü Uzman Nasıl Olunur?
Bir şirkete gönüllü profesyonel hizmet veren kişilerin KOSGEB aracılığıyla Gönüllü Meslek Başvuru Formu doldurmaları gerekmektedir. Başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde dolduranlar. Kamu veya özel sektörün uzmanlık bilgisi gerektiren en az bir alanında çalışan kişiler, gönüllü uzmanlık olarak işletmeye destek olabilirler. KOSGEB Başvuru Merkezine yapılan başvurular yetkili bir kişi tarafından detaylı olarak incelenecektir.
Uzmanlık alanı yeterliliğine sahip adaylar, başvurulan birimin görüşleri ile birlikte nihai değerlendirme için Ankara KOSGEB Başkanlığına gönderilecektir. Başkan tarafından yönetilen değerlendirme komitesi, başvuruyu belirlenen standartlara göre gözden geçiren üç üyeden oluşur.