"Ağızlıksız pitbull" kavgası "Ağızlıksız pitbull" kavgası
KOSGEB tarafından yeni iş kurmayı hedefleyen engelli vatandaşlara yönelik hibe desteği verilmektedir. KOSGEB engelli desteği nedir, nasıl alınır? öğrenen engelli vatandaşlar ilk iş olarak KOSGEB’ten bu desteği alabilmek içinde hiç vakit kaybetmeden başvurularını gerçekleştirmektedir. KOSGEB engelli desteği; işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara yönelik verilen maddi bir destektir. Devlet tarafından engelli iş kurmak isteyen girişimcilerin giderleri karşılanmaktadır. Engelli vatandaşlarda her türlü girişimlerini devlet destekli olarak yaparak, yardım desteğinden yararlanma hakkı elde eder. Yeni girişimcilere finansal açıdan yardım sağlayan KOSGEB engelli desteğinden yararlanmak için ise şartları taşıyor olmanız son derece önemlidir. Bunun için öncellikle hangi şartların olması gerektiğini bilmelisiniz.

KOSGEB Engelli Desteği İçin Hangi Şartlar Gerekli?

KOSGEB tarafından finansal bir yardım desteğinden yararlanmak isteyebilirsiniz. Haliyle tüm bunların sorunsuz olarak yerine getirilmesi içinde istenen şartları yerine getirmeniz beklenmektedir. KOSGEB engelli desteği şartları neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız şunların olması önemli olacaktır:
  • KOSGEB ya da İŞKUR Müdürlüklerinin yolunu tutarak uygulamalı girişimcilik eğitiminden yararlanmanız gerekecektir
  • Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan engelli iş kurmak isteyen vatandaşlar toplamda 32 saat eğitim görecektir.
  • Saati doldurduktan sonra ise sertifikayı alma hakkına sahip olursunuz
Daha sonra ise KOSGEB’e yeni girişimcilik desteği için başvurunuzu yapmalısınız. Ayrıca elinizde de %40 ve üzeri olarak göstereceğiniz engelli raporunun da olması gerekmektedir. Çünkü KOSGEB başvuru işlemlerinizi yaparken engelli raporunuz inceleme altına alınacak olduğunu söylemek isteriz.

Engelli Hibe Desteği Avantajları Nelerdir?

Engelli vatandaşlarda iş hayatında var olma amacı içerisinde olabiliyor. Yeni girişimcilik hedefleri olsa da yeterli kadar maddi imkanlara sahip olmaması da ister istemez elini kolunu bağlamaya neden oluyor. Engelli hibe desteği işte tam da bu sırada ön plana çıkan en iyi yardım hizmetlerinden biri olmayı başarıyor. Öyle ki sektörde daha fazla girişimci kazandırma amacı içerisinde olan KOSGEB tarafından engelli hibe desteği verilmektedir. Engelli hibe desteğiyle iş kurarken tüm harcamalarınız devlet tarafından sağlanmaktadır. Bu denli önemli olan KOSGEB engelli desteği nedir, nasıl alınır? diyenlerin KOSGEB Müdürlüklerine giderek başvurusunu yapması gerekir.