Bakan Göktaş, koruyucu aile sisteminin biyolojik ailelerinin yanında kalamayan çocuklara umut kaynağı olduğunu belirterek, "Koruyucu aile, sadece bir yuva sunmakla kalmıyor. Aynı zamanda çocukların hayallerini ve umutlarını da yeşertiyor." dedi.

Koruyucu aile sisteminin bir okul gibi olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, "Bu dünyada yüklenilmesi ağır ama bir o kadar da kıymetli bir sorumluluğu öğretiyor bizlere." diye konuştu.

SON DAKİKA: Erdoğan-Bahçeli Görüşmesi: Yeni Anayasa Çalışmaları ve İşbirliği Gündemde! SON DAKİKA: Erdoğan-Bahçeli Görüşmesi: Yeni Anayasa Çalışmaları ve İşbirliği Gündemde!

Çalıştayın, koruyucu ailelere daha iyi nasıl destek olunması amacıyla düzenlendiğini ifade eden Bakan Göktaş, "Siz bir sorumluluk altına girdiniz. Siz bir görev üstlendiniz ve bizler de size bu yolculukta hayatınızı kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz." dedi.

Koruyucu Aileler, Çocuklara Güvenli Bir Yuva Sunuyor!

Son 22 yılda Türkiye'deki koruyucu ailelerin sayısının arttığına dikkat çeken Bakan Göktaş, "2002 yılında 500 koruyucu ailemiz vardı. 2024 yılı itibariyle 8 bin 164 koruyucu aile ve 9 bin 806 çocuğumuza himaye ediliyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, koruyucu aile projesine katkılarından dolayı Emine Erdoğan'a teşekkür etti.

İntihal içermeyen metin özeti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2. Koruyucu Aile Temelli Çocuk Koruma Sistemi Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, koruyucu aile sisteminin önemine dikkat çekti.

Bakan Göktaş, koruyucu aile sisteminin biyolojik ailelerinin yanında kalamayan çocuklara umut kaynağı olduğunu belirterek, çocukların hayallerini ve umutlarını yeşerttiğini söyledi.

Koruyucu aile sisteminin bir okul gibi olduğunu ifade eden Bakan Göktaş, koruyucu ailelere daha iyi nasıl destek olunması amacıyla düzenlenen çalıştaydan bahsetti.

Son 22 yılda Türkiye'deki koruyucu ailelerin sayısının arttığına dikkat çeken Bakan Göktaş, koruyucu aile projesine katkılarından dolayı Emine Erdoğan'a teşekkür etti.