Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki günlerde Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini duyurdu.

Şimşek, yüksek enflasyondan dolayı enflasyon muhasebesi sistemine geçileceğine değinirken bankalar ve finans kurumlarını ayrı tutacaklarını bu kurumlara enflasyon muhasebesi uygulanmayacağını belirtti. 

Bakan Şimşek, programdakiler dışında yeni bir kamu kurumunu özelleştirmeye almayacaklarını belirttiği esnada muhalefet milletvekilleri, "Zaten satmadığınız ne kaldı ki, elde avuçta ne varsa hepsini sattınız" diyerek yanıt verdi.

"KAPI KAPI DOLAŞIP PARA İSTEMEDİK"

Bakan Şimşek, muhalefet milletvekillerinin "Kapı kapı dolaşıp Arap ülkelerinden para dileniyorsunuz" şeklindeki eleştirileri karşısında sessiz kalmayarak cevap verdi.

Bugüne dek Suudi Arabistan, Katar, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi pek çok ülkeyi ziyaret ettiğini, ancak buralarda sadece uyguladıkları ekonomi programını anlattığını söyledi. Hiç kimseden kapı kapı dolaşıp para istemediğini aktaran Şimşek, bu görüşmelerin çoğunda konuşmacı olarak yer aldığını vurguladı.

Şimşek, enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını belirtirken, bugün aldıkları önlemlerin 18 ay sonra sonuç verdiğini, aylık enflasyonda düşme olsa da yıllık enflasyondaki düşüşün gelecek yılın ortalarını bulacağını bildirdi.