KONYA (AA) - Konya'da üç gün önce başlayan Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması 4. Sufisinema Günleri, düzenlenen ödül töreniyle son buldu.

Selçuklu Kongre Merkezi'ndeki etkinliğe sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğin son gününde, İranlı yönetmen Majid Majidi'nin drama olarak çektiği 99 dakikalık "Güneşin Çocukları" filmi gösterildi.

Jüri üyeleri için verilen 2 saatlik değerlendirme arasının ardından ödül töreni 16. yüzyıl Osmanlı musiki dinletisi ile başladı. Gecenin sunuculuğunu ise sinemacı Elif Dağdaviren yaptı.

Dokuz ülkeden, 5'i belgesel, 9'u uzun metrajlı 14 filmin yer aldığı festivalde 15 dalda dağıtılan ödüller sahiplerini buldu. Gecenin en prestijli ödülü Sufisinema Yönetmen Ödülü Majid Majidi'ye verildi.

Macidi ödülünü AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'un elinden aldı. Festival üyelerine teşekkür eden Macidi, etkinliğin uzun yıllar Konya'da devam etmesi temennisinde bulundu.

Öte yandan Elif Dağdaviren'e, Sufisinema Günleri Katkı Ödülü, yönetmen Enver Gülşen, Bensalem Bouabdullah, Nacer Khemir'e de Sufisinema Düşüncesine Katkı Ödülleri verildi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı (Sinema Genel Müdürlüğü), Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Meram Belediyesi, Karatay Belediyesi ve Konya Kültürünü Araştırma Geliştirme Derneği'nin maddi ve manevi katkılarıyla gerçekleştirildi.

Festival ödül törenine Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ve diğer davetliler katıldı.