Eğitim

Konservatuvar sınavlarına başvurular başlıyor

Özel yetenek sınavları için öğrenciler gün sayıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sınav başvuru tarihlerini ilan etti.

Abone Ol

Özel yetenek sınavları için öğrenciler gün sayıyor. Öğrencilerin meraklı bekleyişi sürerken bir sınav başvuru tarihi belli oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye konservatuvarı sınav başvuru tarihlerini ilan etti. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sınav başvuruları 19-29 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. Sınavlar ise 7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.  Yetenek sınavları büyükşehir belediye konservatuvarının üç ayrı merkezinde herkesin aynı anda sınava başlamasıyla yapılmış olacak. Sınava başvuru yapmak isteyenler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Sınavlara 5 ile 55 yaş arasındaki herkes katılabiliyor.

Konservatuvar adayları için 7 bölüm ve 29 branş bulunuyor. Adaylar yeteneklerine göre bu alanlarda eğitim alabiliyorlar. Eğitim almak için girilen sınavlar; güzel sanatlar, geleneksel sanatlar, bale, batı müziği, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, Türk din musiki bölümleri ve bölüm dallarında olacak. Sınavda başarılı olanlar, 2 ile 4 yıl arası eğitim alacak.

Konservatuvar ve yetenek sınavlarını tanıtmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi video platformlarında, sosyal medyada birçok video paylaştı. İstanbul’a yakın olmasıyla tercih edilen ve tercihlerde öncelik sırasına alınan Kocaeli’nde büyükşehir belediyesinin yetenek sınav takviminin ayrıntılarını öğrenmek isteyenler için belediyenin sitesinde de duyurular sürekli olarak yapılıyor.