Kocaeli'de, Derince Limanı çevresinde bir patlama yaşandı. İlçenin sahile yakın kesiminde saat 14:40 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle gerçekleşen patlamanın sesi Körfez'in birçok kesiminden duyuldu.
Yoğun duman ve toz bulutuna neden olan patlama sonucu olay yerine hızla çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi.
Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) deposunda meydana geldiği tahmin edilen patlamada 12 kişinin yaralandığı bildirildi.
KOCAELİ VALİSİ: 10 KİŞİ YARALI!
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince'de TMO silolarındaki patlamada 10 kişinin yaralandığını, enkaz altında kimse olmadığını değerlendirdiklerini bildirdi.
Limanın yakınlarında yükselen dumanlar, kentin birçok noktasından görülebiliyor. Ayrıca patlamanın Gölcük'ten de hissedildiği belirtildi.
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de olay yerinde yaptığı açıklamada, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Şu anda yaralıları tespit edip hastaneye ulaştırmakla meşgulüz. İncelemeler yapılıyor, elimizde tam net bilgiler yok ama yaralı 3-4 arkadaşımızı hastaneye gönderdik. Ekiplerimizle olayı takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Patlamanın tahıl silosunda meydana geldiğini aktaran Aygün, "Tabii teknik bir olay, izahatını bizim anlatmamız veya bilmemiz mümkün değil. Arkadaşlar inceledikten sonra bilgilendirme yapılacak. Yangın yok, sıkışmadan kaynaklı patlama oldu ama şiddetli patlamaydı. Belediye binasında oturduğum yerden bile bunu hissettim. İnşallah ölüm olmamıştır, olayı böyle atlatırsak bizim için önemli olan bu" diye konuştu.
AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saat 14.50'de Liman bölgesindeki patlamada oluşan yangına, AFAD, emniyet, jandarma, itfaiye ve 112 ekiplerinin müdahale ettiği belirtildi.
Patlama sonucunda göçük altında kalan bir vatandaşın kurtarıldığı aktarılan açıklamada, "SAKOM'dan alınan bilgiye göre, olayda 10 vatandaşımız yaralanmış olup, an itibarıyla can kaybı bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.
TMO'NUN AÇIKLAMASI
Patlamaya ilişkin TMO'dan yapılan ilk açıklamada "Patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceği değerlendirilmekte olup, detaylı teknik inceleme sonucunda sebebi netleşecektir" denildi.
VALİ YAVUZ: BUĞDAY TOZU KAYNAKLI
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince Limanı'ndaki patlamayla ilgili olarak şunları söyledi:
"Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında buğday tozu kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir sıkışma nedeniyle patlama olduğunu değerlendiriyoruz. İlk andan itibaren UMKE ekiplerimiz, sağlık, AFAD, arama kurtarma ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Arkadaşlarımızı süratle olay yerinden kurtardık ve en kısa sürede sağlık teşkilatlarına gönderdik. Şu ana kadar 10 yaralımız var ikisinin durumunun ağır olduğunu söylemem gerekir. Diğer yaralılarla ilgili takipler yapılıyor. Patlama nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı güvenlik ekiplerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar. Enkaz altında kimsenin olmadığını da belirtmek istiyorum. Buğday tozu sıkışması dışında bir patlamada emare söz konusu değil. Konunun uzmanları çok yönlü bakıyorlar."