Av yasağı bitti...Hamsi palamuta rakip oldu! Av yasağı bitti...Hamsi palamuta rakip oldu!

Eskişehir’de sabah saatlerinde Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Yanartaş Sokak’ta yaşanan olayda, Osmaniye’den gelen Osman Nuri K., 31 yaşındaki kızı Merve Karabaş’ı ve 7 yaşındaki torunu Alp Ata Karabaş’ı sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdü. Cinayeti, boşanma aşamasındaki eşinin Eskişehir’e gelerek kızının yanında kalması nedeniyle işlediği belirlenen şüpheli, olayın ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

Sırtlarına isabet eden 2’şer kurşunla hayatlarını kaybettiler

Olay yerinde yaşamını kaybeden Merve Karabaş ve 7 yaşındaki oğlu Alp Ata Karabaş, Cumhuriyet Savcısı ve polis incelemelerinin ardından Eskişehir Şehir Hastanesinin morguna kaldırıldı. Yapılan ön incelemede, Merve Karabaş’ın ve oğlunun sırtlarına isabet eden 2’şer kurşunla yaşamlarını yitirdikleri belirlendi.

Kızı ve torununun canına kıydı!

Uzaklaştırma, tedbir ve gizlilik kararına rağmen olay gerçekleşti

Osman Nuri K.’nın eşi Hatice K., yaklaşık 1 ay önce boşanma davası açarak Eskişehir’e kızının yanına geldiği ve ayrıca uzaklaştırma ve tedbir kararı aldırdığı öğrenildi. Hatice K. aynı zamanda eşi Osman Nuri K.’nın nerede kaldığını öğrenmemesi için kızının ve torununun yaşadığı adrese gizlilik kararı çıkarttırdı. Ancak gizlilik kararına rağmen adresi öğrenen Osman Nuri K.’nın, gece yarısından sonra sokağa pusu kurarak sabah saatlerinde evden çıktıklarında kapı önündeki otomobile saldırdığı belirlendi. Cinayet zanlısı Osman Nuri K.’nın eşi Hatice K.’nın ise bu saldırıdan sokağın köşesine çöp atmak için çıktığı sırada kurtulduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri bittikten sonra Osman Nuri K., Eskişehir Adliyesi’ne sevk edildi. Güvenlik gerekçesiyle şüpheli, adliyeye otopark girişinden alınırken basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.

Cinayete kurban giden anne ve oğlunun cenazelerinin yarın öğle namazına müteakip kılınacağı ve Eskişehir’de defnedileceği belirtildi.

Kaynak: iha