ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla Ortadoğu'da gerginlik artması üzerine harekete geçti. Fransız, Alman ve İngiliz mevkidaşları ile görüşüp "Bağımsız bir Filistin devleti" için taahhüdünü anlattı. 

Blinken, Kızıldeniz'de Husiler'in özellikle ABD gemilerine yönelik saldırılarını kınadı ve deniz güvenliği konusunda iş birliği çağrısı yaptı. Yemen'deki Husiler'in lideri Abdülmelik el-Husi, "Kızıldeniz'deki herhangi bir gerilime" yanıt olarak ABD'nin savaş gemilerini hedef alacaklarını vurguladı.

Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü

TİCARETİN KORUNMASI
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için çalışma başlattı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bu oluşumda ABD'nin yanı sıra İngiltere, Avustralya Kanada, Fransa, İtalya, Hollanda, Norveç, Seyşeller, İspanya ve Bahreyn'in yer aldığını anlattı. Bu arada Mısır'ın Süveyş Kanalı İdaresi'nden yapılan açıklamada, 19 Kasım'dan bu yana 55 geminin rotasının Babu'l Mendeb Boğazı yerine Afrika'nın güney ucundaki Ümit Burnu'na yönlendirildiği hatırlatıldı.

İSRAİL BANDIRALI TÜM GEMİLER
Husilerin sözcüsü Seri, İsrail'in Gazze’ye saldırılarına tepki olarak, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını vurguladı.

Husilerin Kızıldeniz'de bir kargo gemisine yaptığı operasyondan görüntüler: