Bakan Yerlikaya, 14 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Kıskaç-12" operasyonlarında 60 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. 

Kırklareli'de silah ticareti operasyonu: Şike iddialarıyla ilgili iki şahıs yakalandı Kırklareli'de silah ticareti operasyonu: Şike iddialarıyla ilgili iki şahıs yakalandı

İzmir, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Kahramanmaraş, Hatay, Sakarya, Isparta, Muğla, Erzurum, Düzce, Manisa ve Çorum'da yapılan operasyonlarda şüphelilerin örgütün "güncel yapılanması" ve "askeri mahrem yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

Şüphelilerin himmet adı altında para topladığı ve örgüte finans sağladığı belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evlerinde saklandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunanlar olduğu ortaya çıktı. Operasyonlar sonucunda yaklaşık 6 milyon lira değerinde para ve muhtelif ziynet eşyaları ile çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi.