Gündem

"Kirli hayvan" görüntüleri gündem olmuştu! Et ve Süt Kurumu'ndan açıklama geldi...

Sosyal medyada Uruguay'dan getirilen ithal hayvanların kir içindeki görüntüleri tepki çekmişti. Konuya ilişkin Et ve Süt Kurumu'ndan açıklama geldi.

Abone Ol

Sosyal medyada Uruguay'dan Türkiye'ye ithal edilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kirli ve 'yorgun' görüntüleri dikkat çekmişti. 

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan açıklamada, kirli hayvan görüntülerinin provokatif amaçlarla servis edildiği ifade edildi. 

Açıklamada, uzun gemi yolculuğundan etkilenen hayvan görüntülerinin geneli yansıtmadığı ve münferit bir hadise olduğu aktarıldı. 

Besilik iddialarına yönelik haksız değerlendirmelerde bulunulduğunun altı çizilen açıklamada "Hayvanların tahliye ve teslimatları, kurulan komisyonlar marifetinde, Kurumumuz yetkilileri gözetiminde ve hayvan sahiplerinin nezaretinde sözleşme hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilmektedir" denildi.

"Hayvanlar tam ve sağlıklı teslim alınıyor"

Ayrıca üreticilerin, besiliklerini sözleşme hükümlerine uygun, tam ve sağlıklı teslim aldıklarına dair "İthal Besilik Sığır Teslim ve Tesellüm Tutanağı'nı" imzalayarak teslim aldıkları vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca ithal danalarla ilgili hayvan sahiplerinin itiraz hakkı bulunmakta, olağan dışı aşırı kirlilikler komisyon marifetiyle hesaplanmakta olup üreticilere yansıtılmamaktadır. İthalat süreci henüz tamamlanmamış ve millileştirme sürecinin sonuna kadar tüm itirazlar Kurumumuzca titizlikle değerlendirilmekte, mahreç ülke kaynaklı zararlar tazmin edilmektedir. ESK'nin faaliyetlerini hedef alarak regülasyon gücünü azaltmayı amaçlayan provokatif haberlere itibar edilmemelidir."