KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde belediye tarafından alzaymır hastaları ve engellilerin kaybolmasını engellemek için hayata geçirilen "Sevgi İzi Projesi" kapsamında, 20 kişinin el bileğine dövme işlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla alzaymır hastaları ve zihinsel engellilere yönelik etkinlik düzenlendi.

Belediyenin nikah salonundaki etkinlikte, ilçede ikamet eden ve belediyeye başvuran alzaymır hastaları ve engellilerin bileklerine kaybolduklarında bulunmalarını sağlayacak numaralardan oluşan "sevgi izi" dövmesi yapıldı.

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini belirterek, "İlçemizde ikamet eden ve her zaman kalbimizde olan arkadaşlarımız için etkinlik yapalım istedik. Sevdiklerimizi eninde sonunda kaybedeceğiz ama bizler için değerli olan, engelli vatandaşlarımızı erken kaybetmemek. Proje kapsamında onların kollarına bir işleme yapılıp numara yazılıyor ve bu sistem sayesinde bulunuyor." ifadesini kullandı.

Etkinliğin ardından engelli vatandaşlara pamuk şekeri ikramında bulunan Türkyılmaz, daha sonra onlarla birlikte yemeğe ve sinemaya gitti.