BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, kumaş, aksesuar, giyim ürünlerinin sergilendiği 6. Türk Moda ve Tekstil Fuarı başladı.

Türk Lider Expo, Kırgız Bi Expo ve Dordoy Birliği iş birliğiyle ülkenin en büyük toptan ve perakende açık pazarı Dordoy'da kurulan fuarın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Üç gün sürecek fuarın açılışına, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Hüseyin Koç'un yanı sıra hafif sanayi dernek ve pazar sendika başkanları ile ziyaretçiler katıldı.

Konuşmalarında fuarın başarılı geçmesi için iyi temennilerde bulunan katılımcılar, açılışın ardından organizatörlerin eşliğinde hazırlanan stantları gezdi.

Organizatörlerden Natalya Kapelskaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarın her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü belirtti.

Kapelsyaka, "Bişkek'te günümüzde tüm tekstil ve konfeksiyoncular, Türk kumaşlarını kullanıyor. Onun kalitesine güveniyorlar. Çeşitliliğinden memnun kalıyorlar. Fiyatını uygun görüyorlar." diye konuştu.

Lider Expo'nun Genel Müdürü Fazıl Murat Güner de Bişkek'te 2018'den bu yana Türk Moda ve Tekstil Fuarı'nı düzenlediklerini hatırlatarak, fuarın Kırgızistan'da bilinir hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.