Güncel kiremit fiyatları, bu yapı malzemesinin kalitesine, boyutlarına ve türlerine göre farklılık gösterir. Kiremit fiyatları 2023 ne kadar, 2. el tane kiremit fiyatları ne kadar? Renkli, siyah, Marsilya kiremit fiyatları ve özellikleri nelerdir? Ülkemizde Eskişehir, Çorum ve çeşitli Akdeniz kentlerinde üretilen kiremit çeşitleri arasında ithal ürünler de bulunmaktadır. Konut, iş yeri ve atölyelerin çatılarında kullanılan kiremitlerin birbirine geçme oyuntuları vardır. Suyun tahliye edilmesinde ve montajında kolaylık sağlayan bu şekiller her kiremit türünde farklılık gösterebilir. Kaliteli malzemeden üretilen kiremit fiyatları, piyasadaki muadillerine göre daha yüksek fiyattan satılabilir. Kiremit satın almadan önce merak ettiğiniz tüm güncel fiyat bilgisini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kiremit Fiyatları 2023

Türlerine göre kiremit fiyatları ürünün malzeme kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Her kiremit türü farklı koşullarda ve farklı malzemeler kullanılarak imal edilir. Bu nedenle kiremitlerin satış fiyatında da bazı değişiklikler olması gayet normaldir. Piyasada en çok satılan kiremit türleri, ebatları ve güncel satış fiyatları şu şekilde listelenmektedir:

  • Marsilya kiremit – 230 mm x 410 mm fiyatı 9,80 TL
  • Akdeniz kiremit – 230 mm x 410 mm fiyatı 8,95 TL
  • Alaturka kiremit – 130 mm x 165 mm x 420 mm fiyatı 8,65 TL
  • Granada kiremit – 270 mm x 450 mm fiyatı 9,80 TL
  • Valensiya kiremit – 240 mm x 450 mm fiyatı 9,40 TL
  • Renkli kiremit – 240 mm x 410 mm fiyatı 13,50 TL
  • Cam kiremit – 230 mm x 410 mm fiyatı 17,50 TL
  • Metal kiremit – en : 87,5 cm, boy: 200 cm fiyatı 15 TL
  • Mahya kiremit – 230 mm x 430 mm fiyatı 14,10 TL

Marsilya Kiremit Fiyatları

[caption id="attachment_456191" align="aligncenter" width="600"]Marsilya Kiremit Fiyatları Marsilya Kiremit Fiyatları[/caption] Güncel Marsilya kiremit fiyatları, yüksek kaliteli olduğu için oldukça değerlidir. TS EN 1304 standardına göre üretilen bu kiremitler uzun yıllardır inşaat ve yapı sektörlerinde yoğun talep görmektedir. Piyasadaki en çok kullanılan kiremit çeşitlerinden olduğu için fiyatları da yoğun talebe bağlı olarak yüksektir.

Dolar ve altın fiyatları (2 Mayıs 2024) Dolar ve altın fiyatları (2 Mayıs 2024)

Akdeniz Kiremit Fiyatları

[caption id="attachment_456192" align="aligncenter" width="569"]Akdeniz Kiremit Fiyatları Akdeniz Kiremit Fiyatları[/caption] Güncel Akdeniz kiremit fiyatları, yüksek ısı teknolojisi kullanılarak pişirildiği için ortalamanın üstündedir. Diğer kiremit türlerine göre 300 kgf mukavemet değeri ile son derece sağlamdır. Kenetlenme sistemi olarak çift kanallı yapıya sahiptir ve bu özelliği sayesinde yağmur suyunu daha güvenli şekilde tahliye eder. Çatıya şaşırtmalı bir şekilde döşenmesi halinde her boyuttaki çatıda maksimum güvenlik sağlar.

Alaturka Kiremit Fiyatları

[caption id="attachment_456193" align="aligncenter" width="660"]Alaturka Kiremit Fiyatları Alaturka Kiremit Fiyatları[/caption] Güncel Osmanlı kiremit fiyatları yüksek kaliteli olması ve yoğun talep görmesi nedeniyle piyasaya göre pahalı gelebilir. Nostaljik ve estetik görünüm elde etmek isteyenlerin tercih ettiği alaturka kiremitler, standart modellere göre farklı tasarıma sahiptir. Türkiye’de çok uzun yıllardır kullanılan Osmanlı veya alaturka kiremitler genellikle tarihi yapılarda ortaya çıkar. Nostaljik ve güzel görünüm elde etmek için tercih edilen bu kiremitler yangın yönetmeliğine göre hiç yanmaz yani A1 sınıfında yer alır.

Granada Kiremit Fiyatları

[caption id="attachment_456194" align="aligncenter" width="674"]Granada Kiremit Fiyatları Granada Kiremit Fiyatları[/caption] Güncel Granada kiremit fiyatları yurt dışından ithal edildiği için yerli mallara göre daha pahalı olabilir. Kendine has görünüşü ile çatılarda estetiğe önem verilen tüm alanlarda kullanılabilir. Granada kiremitler, üstten ve yan taraftan kenetlenme tasarımına sahip olduğu için sert rüzgarlara karşı güvenlidir. Akdeniz medeniyetlerinin çatı kültüründe tercih edilen bu kiremitler uzun ömürlü ve kullanışlıdır.

Valensiya Kiremit Fiyatları

[caption id="attachment_456195" align="aligncenter" width="695"]Valensiya Kiremit Fiyatları Valensiya Kiremit Fiyatları[/caption] Güncel Valensiya kiremit fiyatları birinci sınıf kalitede malzemeden üretildiği için ortalamanın üzerinde maliyete sahip olabilir. Pürüzsüz yüzeyi ile yüksek mukavemet sağlayan Valensiya kiremitler farklı çatı eğimleri için son derece idealdir. Dolayısıyla güncel kiremit fiyatları arasında özel tasarımı ve kullanım alanı ile diğer türlere göre daha maliyetli olabilir.

Diğer Fiyatlar