Beşiktaş’ta 3 Aralık tarihinde gerçekleşecek olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa aday olan Serdal Adalı’nın yönetim kurulu listesinde yer alan Metin Keçeli, kahvaltı organizasyonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Organizasyonda Serdal Adalı da yer aldı. 

ismail er haberi fotosonhaliiiiiihaberiçi

Süper Lig'den düşen iki takım daha belli oldu Süper Lig'den düşen iki takım daha belli oldu

SERDAL ADALI: "HAYALİ PROJELERLE CAMİAYI YENİ HAYALLERE SÜRÜKLEMEM!" 

"Dejavu yaşıyorum. 'O onun, bu bunun devamı' gibi algı operasyonlarına camiasının karnı tok. Aynı yönetimde 6,5 sene çalışan iki isim kavgada (Orman ile Çebi’yi kast ediyor) Arat da bu tartışmanın içinde. Kimse bizi kavganın içine çekmesin. Genel kurulun desteği bana yeter. Hayâli projelerle camiayı yeni hayâllere sürüklemem. Projelerin ayakları yere basmalı. 80-85’e yakım proje var. Stadın haricinde, seçim zamanındakilerden hayata geçirilen bir tane biten var mı? İnsanları yanıltmamın anlamı yok. Hasan Arat’ı 45 senedir tanırım, saygısızlık yapmam ve 'Ağabey' derim. Yakın süreçte 5-6 kezden fazla görüştük. 'Serdal çok faydalı olur' dediği için teşekkür ederim. Ancak ne zaman aday oldum, matruşka benzetmesine girdiler! 'İyi ki aday olmuşum' ve Arat’ın teklifine 'Hayır' demişim."

"HER YIL 3-4 FUTBOLCU ÇIKARMALIYIZ" 

"Metin (Keçeli) ağabey ile birbirimize sözlerimiz var. Yöneticiliğimde çok dersler çıkardım. Metin ağabey, Orhan Sak, Fahrettin Curoğlu’nun yanında Beşiktaş terbiyesi ile büyüdüm. Onlar da Metin ağabeyin tavsiyesini dinler ve Beşiktaşlının kim olduğunu anlarlar umarım. 

2011’lerde başladı Futbol Akademisi. Carvalhal’i de onun başına geçmesi için getirdik. Araya mecburi ayrılıklar girdi. Kulüpteki alacağıma dair 'Şu tesisleri yapalım' dedim. Orman ve Çebi’ye söyledim. Her yıl 3-4 futbolcu çıkarmalıyız. Mevcut scout ekibi genişletilecek. Transferde hata payını sıfıra indirmek istiyoruz. Halihazırdaki kadronun maliyeti 85-86 milyon Euro. Bazı oyuncular gidecek, başarı için bu rakamlara katlanacağız."

Seba geleneğinden geldiklerini belirten Metin Keçeli ise şu açıklamalarda bulundu,

"Sayın Hasan Arat da bu işe gönül verdi. Futbol her şeyin başı. Seba geleneğinden olduğumuz için inatla ayakta kalabildik. Önümüz kesildi, hakaretlere uğradık. Arat, benim de yöneticiğini yaptığım eski bir basketbolcu. Şahsen görüştüğüm, iş dünyasında prestijli bir iş insanı. Ama 'Tak' diye gelip de Beşiktaş’ın sorunlarını çözemezsin! Sadece bir sene '2. Başkanlık’ı üstlendi kaldı ve 20 yıl sonra 'Ben adayım' dedi. Yanıma, Bodrum’a geldi, oturduk, komuştuk. Eleştirilerimi ilettim ve Sayın Adalı’ya destek sözümün arkasında duracağımı ilettim. 

Rahmetli Recep Yazıcı, Hasan Arat ismini Süleyman ağabeye önerdi. Bana 'Git bir kontrol et, üyeyse alalım' dedi. Sonra yönetime aldık ve Seba ile 1 sene aktif çalıştı. Ben 20 sene çalıştım. Birileri Süleyman ağabeyin devamını arıyorsa bu yönetime baksın."

"TÜRK FUTBOLUNU YABANCI ÇÖPLÜĞÜNE ÇEVİRDİLER" 

"Seba’ya 'Ne inatçı' deyip de sonradan 'Haklı çıktınız' dedim. Tecrübe önemli ki, yaşayarak görürsün. Kiminle konuştuysam bana desteklerini iletti. Türk futbolunu yabancı çöplüğüne çevirdiler, nasıl iyi yerli çıksın? 8’i sahada. Altyapıdan senede bir tane oyuncu yeterli. 

1957’de ilk kez maça gittim. 45 senedir camianın içindeyim. Yönetimin en büyük hatası Burak Yılmaz oldu. Rıca Hoca’ya büyük bir güvenim var. Mehmet Özdilek (Şifo), Genel Kaptan gibi bir göreve geliyor. Şifo, Baba Hakkı, Sanlı Sarıalioğlu, Samet Aybaba ve Rıza Çalımbay, Beşiktaş tarihinde çok önemli yerde duruyor. Fenerbahçe gol yese Riva’ya gidiyor! 'Satılmış hakem' tabirini kabul etmiyorum."