Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'da bazı DEVA Partili ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmeyle gündeme geldi. Bu görüşmenin ortaya çıkmasının ardından, DEVA Partisi'nden ayrılarak istifa edecekleri konuşulan isimlerden tepkiler yükseldi. 

Dervişoğlu: Allah'ın izniyle devam edeceğiz! Dervişoğlu: Allah'ın izniyle devam edeceğiz!

"YAKIŞMADI KEMAL BEY" 

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, bu görüşmeyi takiben sosyal medya hesabından "Yazık. Yakışmadı Kemal Bey" şeklinde bir ifadeyle tepkisini dile getirdi.

Şahin, T24'e verdiği röportajda, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın bu haberle ilgili ilk tepkisini değerlendirdi.

Şahin, Ali Babacan'ın önce inanamadığını ve bu durumun Kemal Kılıçdaroğlu açısından bir hayal kırıklığı olduğunu ifade etti. Ayrıca, görüşmeye katılan ilçe başkanlarının istifa etmeyi düşündüklerini onayladı.

Şahin, "Bir lider, sesli olarak bir hayal kırıklığı der mi, demez ama benim gördüğüm üzüldü bu hadiseye" şeklinde konuştu.

Şahin, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"CUMARTESİ GÜNÜ KAHVALTI YAPMIŞLAR"

“Biz inanmadık önce, sonra fotoğraflar ortaya çıkınca gördük. Aradık başkanları, onlar da teyit ettiler. Cumartesi günü sabah kahvaltı yapmışlar. Bize değer verdi yanımıza geldi, bizi dinledi dediler. Dolayısıyla istifa edip, cumartesi istifa edip CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz dediler.

"SİYASİ VE ETİK AÇIDAN UYGUN DEĞİL"

Habersizce gerçekleşmiş bir organizasyon. Zaten yakışmadı dememizin tek sebebi bu. Bir siyasi partinin genel başkanı, bir başka siyasi partinin ilçe başkanı düzeyinde hem de bir iki değil yani 8-10 tane ilçe başkanının bulunduğu bir toplantıda bulunuyor ve bunu bizlerle paylaşmıyorsa ve bunu normal bir davranış gibi değerlendiriyorsa bunu siyasi ahlak ve etik açısından uygun olmadığını düşünüyoruz.

"GÜVEN KIRILMASI"

Bizden CHP yönetimine karşı son iki buçuk senedir olumsuz tek bir söz yok, kendi içindeki sıkıntılara taraf olmadık. Sadece siyasette nezaketi hoşgörüyü egemen kılmak için uğraşıyoruz ama bu yapılanı normal kabul etmemiz mümkün değil. Bunun başka bir izahı yok, siyasi etiğe uygun değil. Güven kırılması uzunca süredir vardı 14 Mayıs’tan sonraki süreçlerin açığa çıkmasından kaynaklı olarak. Biz kendimiz DEVA Partisi olarak odaklanıp önümüze bakacağız. Bunu da bir kenara not ediyoruz.”

CHP BULUŞMA DEVA

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hafta sonu İstanbul'da DEVA Partisi'nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice buluştuğu iddiaları gündeme geldi.

Bu buluşmanın ardından DEVA Partili isimlerin bugün parti üyeliklerinden istifa edecekleri duyuruldu. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, DEVA Partisi'nden katılacak olan ilçe başkanlarından birine, belediye başkanlığı teklif edeceği öne sürüldü.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, bu gizli görüşmeye tepki gösterdi ve Kemal Kılıçdaroğlu'na "Yazık. Yakışmadı Kemal Bey." ifadeleriyle eleştiri getirdi. Şahin ayrıca DEVA Partili isimlerin istifalarının doğru olduğunu doğruladı.

CHP'den de bu görüşmeye dair ilk açıklama geldi. Ankara Milletvekili Murat Emir, bu duruma tepki göstererek, DEVA Partili ilçe başkanlarının CHP'ye katılmasının arkasında ideolojik bir yakınlaşma olmadığını savundu ve bu durumu "39 vekil vakası" olarak nitelendirdi. Emir ayrıca, CHP'nin kendi ilkelerine ve değerlerine geri dönmesi gerektiğini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu görüşmeye ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.