Seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) değişim rüzgarları esiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki dönem Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u, "Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı" olarak görevlendirdi.
Konuya ilişkin genel merkezden yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Önceki Dönem Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u, “Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı” olarak görevlendirmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.
"AKTİF SİYASETE DEVAM EDECEĞİM"
23 Mart'ta sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı mesajda Özkoç, "CHP çatısı altında aktif siyasete devam edeceğim" vurgusu yapmıştı. Engin Özkoç bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği doğrultusunda "Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı" unvanı aldı.
13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla yasamada beraber uzun bir yol yürüdük. Yürütmede de birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Bu sebeple milletvekilliği adaylık başvurusu yapmadım ancak CHP çatısı altında aktif siyasete devam edeceğim. Demokratik, güçlü Türkiye’yi hep… pic.twitter.com/H4YD06skRA
— Engin Özkoç (@enginozkoc) March 23, 2023