Cumhurbaşkanlığı adaylık tartışması Türkiye'nin gündeminde. 6'lı masada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu henüz 'bizim adayımız bu kişidir" ifadelerini kamuoyu ile paylaşmadı.

Abdullah Gül ismi tartışma yaratıyor

Adaylık noktasında ifade edilen tartışmalarda ise Mansur Yavaş ve Abdullah Gül isimleri ağır basıyor. Gazeteci Metehan Demir ise Haber Global'de yapılan canlı yayında ise, 'Abdullah Gül ismi tartışma yaratıyor. Ancak Abdullah Gül ismi üzerindeki tartışmalarının kapandığını düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi adaylığı konusunda aklında net olarak oturduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: "Abdullah Gül'de adaylık hakkına sahip"

Kılıçdaroğlu'ndan Abdullah Gül iddiasına cevap geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, " Herkes adaylık hakkında sahiptir, elbet Abdullah Gül de" ifadelerine yer verdi. "İYİ Parti'nin pozisyonu belirleyici olacak" diyen gazeteci Metehan Demir sözlerine şunları da ekledi: "Kemal Bey aday olmazsa o masadan başka bir aday çıkmaz. Dışarıdan bir isim yer alacaktır."