Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadelenin ikinci yarısında, dakikalar 52’yi gösterdiğinde Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı. Eren Elmalı’nın pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Kerem, sağ ayağıyla mükemmel bir vuruş yaparak topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu. Bu gol, A Milli Takımımızı 2-1 öne geçirdi ve maçın kırılma anlarından biri oldu.

Portekiz basını manşetlere taşıdı

Kerem Aktürkoğlu'nun bu olağanüstü performansı sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da yankı buldu. Özellikle Portekiz basını, Benfica’nın yeni transferi olan Kerem’i manşetlerine taşıdı.

Menemen FK, lider olarak yoluna devam ediyor Menemen FK, lider olarak yoluna devam ediyor

Portekiz'in önde gelen spor gazetelerinden Record, "Ağız sulandırdı" başlığıyla verdiği haberde, "Benfica’nın yeni transferi Kerem Aktürkoğlu, Luz Stadı’nda forma giymeden önce milli takımda şov yaptı" ifadelerine yer verdi.

Bir diğer Portekiz gazetesi Ojogo, Kerem’in hat-trick yaptığını vurgularken, "Türkiye’nin İzlanda’ya karşı aldığı galibiyette Aktürkoğlu harika bir futbol sergiledi" dedi. Abola ise "Kerem Aktürkoğlu'nun rüya gibi performansı Türkiye’ye galibiyeti getirdi" şeklinde övgü dolu ifadeler kullandı.

"En alt liglerden Benfica’ya"

Kerem Aktürkoğlu, maç sonrasında yaptığı açıklamada kariyer yolculuğuna değinerek, "En alt liglerden geldim ve şimdi Benfica’dayım" dedi. Bu açıklaması da dikkat çekici manşetlerden biri oldu. Portekiz medyasında yer alan yorumlarda, Aktürkoğlu’nun Bruno Lage yönetimindeki Benfica’da sol kanatta ikinci forvet olarak kullanılabileceği belirtildi.

Editör: Elif Erbay